E­ls reponsables d’organitzar l’arribada dels Reis a Igualada garanteixen que malgrat la pandèmia els Tres Mags de l’Orient seran a la capital de l’Anoia. Hi seran ells, l’emissari Patge Faruk i, d’una manera o altra, es farà possible que els nens puguin enviar les seves cartes demanant els desitjos per a la nit del 5 al 6 de gener.

Sebastià Castelltort, president de la Comissió Cavalcada de Reis, esperarà fins la setmana que ve a fer l’anunci definitiu de com seran els actes en aquest any especial condicionat per la pandèmia per covid-19. Aquesta setmana, les dades de seguiment de la malaltia a Catalunya no han estat bones i els organitzadors decidiran què fan i com ho fan per fer la rebuda escaient a Ses Majestats.

Davant la incertesa, Castelltort ha explicat que «hem estudiat diferents escenaris, diferents propostes» segons el grau de confinament que hi hagi. Però no faran públic la proposta fins als dies o hores prèvia a la celebració. La primera cita és el dia 28 de desembre amb l’arribada del patge Faruk.

Castelltort ha avançat que la voluntat és garantir els tres actes més destacats: Benvinguda al patge Faruk, lliurament de Cartes als Reis i l’arribada dels reis, aquest tarda nit màgica que té un interès especial a Igualada. Però encara hi haurà una segona garantia que passa per damunt de totes les coses, la sanitària.

Hi haurà festa, els infants veuran el patge Faruk i els Reis, però el com depèn de les condicions de la pandèmia. «Els que no farem, segur, és posar en risc ningú» a la capital de l’Anoia.

L’alcalde Marc Castells ha posat en valor aquesta voluntat de tirar endavant la festa més emblemàtica d’Igualada malgrat la singularitat de la situació actual, i ha mostrat els dos nous models de llums de Nadal que reprodueixen els símbols del Patge Faruk i que s’instal·laran en punts de la ciutat que tindran protagonisme en els actes de Reis d’aquesta edició. En concret, s’instal·laran setze llums de cada model. Castells també ha avançat que la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, té previst assistir el dia 5 de gener a la festa igualadina.

Castelltort ha confirmat que el Patge Faruk arribarà a la capital de l’Anoia el 28 de desembre, dia a partir del qual s’iniciaran les emissions dels missatges radiofònics a través de Ràdio Igualada. També és segur que el dia 1 de gener es podran recollir les cartes dels infants igualadins. I el dia 5 «també podem confirmar que els Reis passaran per Igualada», va explicar l’alcalde. En aquest sentit, la Comissió només ha volgut avançar que s’està treballant en diferents opcions i que totes estan condicionades a l’evolució de la situació sanitària. Per aquest motiu, els detalls de com es duran a terme cada una de les activitats s’aniran anunciant a mesura que es pugui confirmar la seva viabilitat.

«Mantenir l’esperit dels tres dies»

«Volem mantenir l’esperit dels tres dies, del 28, de l’1 i del 5, no volem que la festa es converteixi en una altra cosa». En aquest sentit, sí que s’ha anunciat que la cavalcada no podrà ser com la dels últims anys i que s’evitaran les aglomeracions.

Entre les novetats, s’ha anunciat que aquest any els Reis passaran per les escoles de la ciutat i deixaran regals que els infants podran trobar quan tornin a les aules després de les vacances nadalenques.