L’època de Nadal sempre implica moments molt especials per passar en família, com les pel·lícules temàtiques sobre les festes que són ideals per veure al nostre sofà amb un bol de crispetes i una manta ben calentona. Netflix ha incorporat recentment al seu catàleg ‘David y los elfos’, un film que ha fet que els pares posin el crit al cel a les xarxes socials ja que el títol revela els secrets més grans del Nadal, com que el Pare Noel no existeix i són els pares. Un fet que fa que aquest contingut no sigui l’opció més convenient per veure amb els nostres fills.

Molts pares i mares intenten que la innocència dels menuts de la casa duri el màxim possible, i aquesta comèdia d’origen polonès dirigida per Michael Rogalski pot fer trontollar aquesta il·lusió i crear confusions, a més de crear un moment molt incòmode entre els nens i els seus progenitors. A més de protestar, els pares també aconsellen veure-la o bé amb nens més grans o bé sols, però sempre alerta ja que s’hi revelarà contingut sensible per als més petits que creuen en el Pare Noel i els Reis d’Orient

L’argument

La història d’aquesta pel·lícula té un bon punt de partida, un elf està saturat de la seva feina i decideix viatjar al món real per disfrutar del Nadal en companyia del seu nou amic, un nen. Però al mateix tràiler podem veure un dels punts que justifiquen les protestes dels pares, i és on un pare diu al seu fill petit: «David, res de mentides. El Pare Noel no existeix. No existeixen els elfs». A més, en un altre moment del film es revela que els angelets tampoc són de veritat. La història entre el nen i els elfs va una mica més enllà, i la forma en què es parla del Pare Noel i els personatges que l’envolten podria no ser la més adequada per als usuaris més petits .

No es tracta d’una frase aïllada en un diàleg, són diversos els moments en què Netflix posa tota la il·lusió de la quitxalla en risc. Per aquesta raó, els pares i mares han animat a la plataforma a revisar el ràting de la pel·lícula per evitar problemes. Actualment és la quarta més vista de la categoria infantil de Netflix, i té la qualificació 0+, això vol dir «apta per a tots els públics».