20 plans per fer la tarda de Sant Esteve

Una selecció de propostes per fer en família a prop de casa

Redacció

Pessebre vivent del Pont Llarg, Manresa

Avui, 26 de desembre, de 18 a 20.30 h, al camí de Juncadella, al final de l’avinguda Universitària. Escenes típiques d’un pessebre vivent clàssic, situat a les eres de les primeres cases de pagès del regadiu del Poal i sota l’aqüeducte del Pont Llarg. Reserva d’entrades a: entrades.pessebres-vivents.cat. Entrades: gratuït fins a 6 anys; de 7 a 10 anys, 3 euros; la resta, 5 euros. Organització: Pessebre Vivent de la Parròquia de la Mare de Déu de l’Esperança. Col·laboració: Grup Escènic Nostra Llar del Poble Nou, Casal Cultural de Dansaires Manresans i Grup Sardanista Dintre el Bosc.

«Els Pastorets de l’Ametlla de Merola: La Flor de Nadal»

Avui, 26 de desembre, a les 18 h; diumenge 8, diumenge 15 i diumenge 22 de gener, a les 17 h, al teatre Esplai. Representacions del text original de Francesc A. Picas amb música original de Josep Conangla, a càrrec de l’Associació Cultural Esplai. Entrades: 15 euros. Gratuït amb el carnet del Club Super 3 (menors de 15 anys). A la venda a www.ametllademerola.cat. Informació: 686 278 836 o www.ametllademerola.cat.

Patinar sobre el gel a Sant Fruitós

Fins al diumenge 22 de gener, a la plaça Onze de Setembre. Horaris: de dilluns a dijous, de 17 a 21 h. De divendres a diumenges i festius, d'11 a 14 i de 17 a 21 h.

Concert de Roger Mas a Cabrianes

Avui, a les 19 h, al Centru. Concert del cantautor solsoní (veu i guitarra), amb Xavier Guitó (piano) i Arcadi Marcet (contrabaix). Entrades: 10 euros. Venda anticipada a Cal Serra i reserves a menjami@gmail.com.

Pessebre vivent d'Ardèvol

Avui, 26 de desembre i els dies 1, 6 i 7 de gener, representacions a les 18.30 i a les 19.30 h, al nucli d’Ardèvol, del municipi de Pinós. Trobada al local social. El poble, escassament de cent habitants, reuneix prop de dos-cents actors, tant locals com dels pobles veïns, per fer les representacions del pessebre vivent des de fa vint-i-nou anys. En acabar, botifarrada popular. Entrades: 15 euros, i 6 euros infants de 3 a 9 anys. Menors de 3 anys, entrada gratuïta. A la venda exclusivament a entradessolsones.com. Més informació 621 300 262 o pessebreviventardevol.cat. 

Fira de Nadal de Borredà

Avui, tot el dia, paradetes a la plaça Major. De 16 a 19 h, al Local Puigmal, inflables dragonets i cars i taller de fanalets. A les 19 h, davant de l’ajuntament, arribada del príncep Hassan i els seus patges per recollir les cartes dels infants per als Reis.

Concert de Dani Flaco, Manresa

Avui, al Voilà! Cafè-teatre (Cós, 74), a les 21 h, concert del músic Dani Flaco. Entrades 15 euros. A la venda a www.voila.cat.

Visita al Pessebre monumental i diorames de Manresa

Fins al 8 de gener, al Centre Cultural el Casino. Horaris: de dimarts a diumenge de 17.30 a 20.30 h; i diumenges d’11 a 14 h. Nadal, Sant Esteve i Cap d’Any de 17.30 a 20.30 h. Organització: Grup Pessebrístic Manresa. 

Pessebre Vivent del Bages, Fals

Avui, 26 de desembre, i els dies 1, 6 i 7 de gener, a les 18 i a les 19h; diumenge 8 de gener, a les 18 h; a les Torres de Fals. Espectacle amb més de 40 anys d’experiència en el qual participen 250 persones de Fals, Rajadell i altres pobles. Entrades: 12 euros. Fins a 14 anys: 6 euros. Membres del Club Super3 (fins a 15 anys), gratuït. A la venda només a pessebre.cat. Preu per a grups (mínim 20 persones). Contacte: pessebre@gmail.com. Organització: Associació Cultural Recreativa de Fals.

Els Pastorets dels Carlins

Dilluns 26 de desembre i els dies 1, 6, 7 i 8 de gener, de 18 a 20 h, a la sala Els Carlins. Els Pastorets d’en Josep Maria Folch i Torres a càrrec de la Companyia Els Carlins. Declarats Patrimoni Immaterial de Manresa i representats des de fa més d’un centenar d’anys. Entrades: 12 euros. A la venda a entrades.elscarlins.cat. Organització: Els Carlins. Col·laboració: Ajuntament de Manresa, Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya i Coordinadora de Pastorets de Catalunya.

3r Pessebre Vivent de Món Sant Benet, Sant Fruitós

Avui, 26 de desembre, i diumenge 1 de gener, tres sessions diàries, a les 18, a les 19 a les 20 h. L’únic pessebre vivent que passa dins d‘un monestir mil·lenari. Es tracta d’una proposta ambiciosa i atípica de pessebre que combina representacions d’escenes clàssiques per part d’un centenar d’actors amb l’aplicació d’efectes d’última generació com videoprojeccions. Entrades: 12 euros els adults i 6 euros els infants. Més informació: monsantbenet.com.

Els Pastorets de Berga

Avui i els dies 1, 6 i 8 de gener, a les 17.30 h; al Teatre Municipal. Representació del text de Serafí Pitarra a càrrec de l’Agrupació Teatral la Farsa. Entrades: 12 euros. Majors de 65 anys i menors de 25 anys, 10 euros. Menors de 12 anys, 7 euros. Informació i venda d’entrades: www.elspastoretsdeberga.cat. 

Pessebre vivent de Viver i Serrateix

Avui, 26 de desembre, a les 18 h, al monestir de Santa Maria de Serrateix. Seguidament, torrades a la plaça. El preu de l’entrada serà en benefici de La Marató.

Els Pastorets de Cardona

Avui i els dies 1, 6 i 7 de gener, a les 18.30 h, al teatre Els Catòlics. Representació centenària, amb una barreja de textos ja existents amb d’altres de populars transmesos oralment, a càrrec del grup de teatre El Traspunt. La música és original, amb la participació de la Banda de Música de Cardona. S’estrenaran projeccions i vestits de les fúries. Entrades: 12 euros. A la venda a entrades.cardonaturisme.cat. 

Pista de gel de Manresa

Fins al 15 de gener, a la plaça Sant Domènec. Caps de setmana, festius i vacances escolars, d’11 a 21 h (últim torn a les 20.30 h). Dies 31 de desembre i 5 de gener, d’11 a 20 h (últim torn a les 19.30 h). Entrades: 7 euros. Fins a un 100% de descompte comprant al comerç local. 

Els Pastorets del Poble Nou

Dilluns 26 de desembre, a les 18 h; i divendres 6 de gener, a les 18 h; a la sala d’actes del Casal Parroquial del Poble Nou. Escenificació de l’obra de Josep M. Folch i Torres a càrrec del Grup Escènic Nostra Llar. S’estrena una nova posada en escena, amb una dotzena d’actors que doblen personatges. Direcció: Jordi Gener. Coordinació: Jaume Puig. Entrades a la venda a la Llar parroquial, dijous i divendres, de 18 a 20 h; i reserves al telèfon 617 40 52 10. 

Concert de Nadal de Sant Vicenç de Castellet

Avui, a les 20 h, a la sala de Cal Soler. El concert anirà a càrrec de la Coral Nou Horitzó. Organització: Associació Musical Castellet. 

Polifònica de Puig-reig a Llívia

Avui, a les 19.30 h, a l’església de Nostra Senyora del Àngels. Concert de Nadal. Entrades: 5 euros. Els diners recaptats seran donats a La Marató. Organització: Ajuntament de Llívia.

Els Pastorets de Solsona

Dilluns 26 de desembre, diumenge 1 de gener, i divendres 6 de gener, a les 18 h, al teatre comarcal de Solsona. La representació de l’obra de Josep M. Folch i Torres anirà a càrrec de Lacetània Teatre. Amb escenografia tradicional i música en directe. Direcció: Elis Colell i Cesc Boix. Amb la col·laboració de l’associació Amisol. Venda d’entrades a www.entradessolsones.com. Organització: Lacetània Teatre. 

Concert i ball de Sant Esteve, Martorell

Avui, a les 18 h, a la sala teatre El Progrés. Nadal, llum i misteri anirà a càrrec de l’orquestra Montgrins. Organització: Centre Cultural i Recreatiu El Progrés.