L'empresari bagenc Josep Tragant Ruano, fundador de les empreses Constructora d'Aro i Compact Habit, ha mort aquesta matinada de diumenge.

Nascut a Artés el 1936, Tragant va estudiar Peritatge Industrial i després va cursar Enginyeria Superior. Va fundar Constructora d'Aro SA l'any 1971 a Manresa, la qual va iniciar la seva activitat a Platja d'Aro, d'on prové el nom.

Tragant va fundar Constructora d'Aro SA l'any 1971 a Manresa

En els 30 anys de trajectòria, Tragant, de perfil innovador, ha anat modernitzant l'empresa, ha demostrat sensibilitat social i ha creat un revolucionari sistema de construcció basat en mòduls. Aquest l'ha potenciat especialment dins del seu últim gran projecte empresarial, Compac Habit, una marca nascuda ara fa quinze anys i que ha merescut el reconeixement del sector de la construcció i de l'administració.

El sistema enginyat per Compact Habit es basa en la construcció de mòduls de formigó i el muntatge del seu interior a la planta de l'empresa, situada a Cardona. Després, els diferents mòduls de l'edifici es transporten al punt on es munta. Fins ara, a Catalunya s'han construït habitatges plurifamiliars, residències i hospitals utilitzant el seu mètode.

El 2011, Tragant va ser reconegut el 2011 amb el premi Pollet d'Or de l'ExpoBages que s'atorga a un personatge que hagi destacat per la seva emprenedoria.