Mor Fred White, bateria d’Earth, Wind & Fire i de la seva mítica cançó «September»

Fred White en una imatge d'arxiu

Fred White en una imatge d'arxiu

EP

El bateria de la banda nord-americana Earth, Wind & Fire, Fred White, ha mort als 67 anys, segons ha anunciat el seu germà i baixista de la banda, Verdine White, a les xarxes socials. De moment es desconeixen les causes i el lloc de la mort.

«La nostra família avui està trista. Amb la pèrdua d’un increïble i talentós membre de la família, el nostre estimat germà Frederick Eugene ‘Freddie’ White. S’uneix als nostres germans Maurice, Monte i Ronald al cel i ja toca el tambor amb els àngels! Viurà en el nostre cor per sempre, descansa en el poder estimat Freddie», ha publicat Verdine White.

Fred White va néixer el 1955 a Chicago i va començar amb la bateria ben jovenet, cosa que el va portar a guanyar sis premis Grammy amb la banda de funk, fundada el 1969 pel seu germà Maurice White, ja desaparegut.

El bateria va ser membre d’Earth, Wind & Fire des de mitjans de la dècada de 1970 fins a principis de la dècada de 1980, quan el grup va compondre gran part dels seus èxits.

Va donar ritme a ‘Let’s Groove’, ‘Boogie Wonderland’, ‘Shining Star’ i ‘September’, cançons en què la multitudinària formació feia gala d’una barreja de ritmes i textures des del funk fins al rock, passant per l’electrònica disco i els sons africans.