Mor l’activista Xavier Sànchez, germà de Jordi Sànchez

L’impulsor de les protestes contra l’empresonament dels líders del procés ha mort de manera sobtada

Xavier Sánchez en una imatge d'arxiu

Xavier Sánchez en una imatge d'arxiu / Agències

Redacció

L’activista Xavier Sànchez va morir aquest diumenge a Barcelona. El germà de l’exlíder de l’ANC Jordi Sànchez, ha mort de manera sobtada i l’entorn de la família i diversos activistes independentistes han mostrat el seu condol a les xarxes socials.

Xavier Sànchez va ser l’impulsor de les protestes en defensa de l’excarceració del seu germà, que va passar més de tres anys a la presó com a líder del procés. A Twitter, Jordi Sànchez ha destacat que el seu germà estava «compromès amb la llengua, la cultura i la nació catalanes», que era «defensor del país sencer, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó», un home «bo, sorneguer i generós». «Se n’ha anat quan no tocava i sense avisar ni fer soroll. Un cop dur. T’estimem», ha conclòs.

L’actual presidenta de l’Assemblea, Dolors Feliu, també ha mostrat el seu condol a les xarxes socials i ha destacat de Xavier Sànchez que fos «una de les persones que es van posar al capdavant per denunciar la injustícia de l’empresonament del seu germà, llavors president de l’ANC, i de tots els represaliats i represaliades», ha escrit.