Mor el músic i agent artístic manresà Salvador Victori als 84 anys

L'artista bagenc havia estat l'impulsor de l'agència de representació Victori Produccions

Salvador Victori, al seu despatx

Salvador Victori, al seu despatx / Arxiu familiar

Alba Díaz

Alba Díaz

El músic i representant d’artistes manresà Salvador Victori Casals ha mort aquest dijous als 84 anys. Nascut el 26 d’abril del 1938, Victori (pare del cineasta David Victori) s’havia dedicat tota la vida al món de la música i l’espectacle, primer com a pianista i després com a agent artístic. 

D’adolescent, el bagenc es va formar com a pianista i va ser membre de diferents grups musicals, com Los Cinco Magníficos, amb el qual va recórrer Catalunya i el nord d’Espanya en múltiples espectacles i festes majors. També va viatjar a Alemanya, on va arribar a actuar en un dels locals d’Hamburg, al mateix carrer on actuaven uns Beatles encara no coneguts.

El 1968 es va retirar dels escenaris i sense desvincular-se del món de l’espectacle es va treure el carnet d’agent artístic i va crear a finals dels anys 60 l’agència de representació d’artistes Victori Produccions, que després d’un relleu generacional, ara porta el seu fill Xevi.  

Victori es va casar amb Rosa Maria Blaya, l’any 1963, quan tenien 25 i 20 anys, respectivament. Amb Blaya, posteriorment impulsora de Manresa Tot Gresca, van tenir cinc fills (Montse, Mia, Xevi, Sandra i David). El músic va escriure l’argument del primer llargmetratge del seu fill, El pacto (2018), encapçalat per l’actriu madrilenya Belén Rueda i basat en la mort de la seva filla Mia. 

«Era una figura molt familiar i un apassionat de la seva feina» comenta a la redacció d’aquest diari Rosa Maria Blaya, sobre el seu marit, de qui recalca haver estat «una bellíssima persona». Apreciat per la seva serietat, David Victori elogia la figura del seu pare com un home «alegre, responsable i compromès», que «feia posar un somriure a la cara de la gent» cada cop que se’n feia menció.

Subscriu-te per seguir llegint