On hi haurà processons a la Catalunya Central? Fem un repàs a les més destacades i t'expliquem tots els detalls:

La recuperada processó de Moià mourà unes dues-centes persones

Unes dues-centes persones faran possible, aquest divendres, la processó de Divendres Sant de Moià, que, per sisè any consecutiu, tornarà a sortir al carrer després de la seva recuperació l´any 2011. Els actes de la Setmana Santa, però, ja començaran aquest dijous amb la tradicional desfilada dels Armats de Moià, a partir de les 9 del vespre a la plaça Major, que oferiran les seves evolucions marcials.

La processó de Divendres Sant serà encapçalada també pels Armats i tindrà els passos o misteris de l´Oració de l´hort, la Coronació, l´Aixecament de la creu, el Sant Crist, la Mare de Déu dels Dolors i el Sant Sepulcre, l´únic que es conserva d´abans de la guerra civil, ja que la resta es van cremar. També hi participa la coral de Moià amb els seus cants.

El recorregut, d´una hora de durada, s´iniciarà a l´església, a les 9 del vespre, i continuarà pels carrers del Forn, Sant Sebastià, Sant Josep, plaça del Colom, carrer del Comerç i Sant Antoni, per acabar a la plaça Major, on els misteris quedaran exposats perquè tothom els pugui veure. Com a cl0enda, la coral de Moià interpretarà el Cant de les Agonies.

La processó de Divendres Sant de Moià és organitzada pels Armats de Moià, la Congregació dels Dolors, la Confraria de la Mare de Déu de la Tosca, la Casa d´Andalusia de Moià, la coral de Moià i la parròquia de Santa Maria de Moià, amb el suport de l´Ajuntament.

El barri vell de Berga reviurà el tradicional Via Crucis

Com ja és tradicional, el barri vell de Berga reviurà, Divendres Sant, el seu particular Via Crucis, un dels actes litúrgics més destacats de la Setmana Santa de la parròquia de Berga.

La processó s´iniciarà de bon matí a l´església parroquial de Santa Eulàlia. A les 8 es resarà una pregària de laudes i, seguidament, s´iniciarà el recorregut, que passarà pels carrers Castellar del Riu, de la Pietat, de l´Om, la pujada de Santa Magdalena, carrer Buxadé i tornada a la plaça de Sant Pere.

En els darrers anys, la processó ha mantingut una bona participació i s´espera que s´hi congreguin al voltant de dos centenars de persones.

Les processons de Fàtima i la Festa del Sant Crist centren les festes a Igualada

El barri de Fàtima i el centre de la ciutat acolliran els actes més tradicionals a l´entorn de la Setmana Santa a Igualada. La Festa del Sant Crist encara els seus actes finals i, aquest divendres, a les 11 del matí, a l´església del Roser, hi haurà la commemoració del Via Crucis. A Fàtima, la Confraria Jesús de Natzarè, Maria Santíssima dels Dolors i Sant Enterrament organitza les tres processons d´arrels andaluses que es poden veure al barri igualadí dijous, divendres i diumenge.

La Festa del Sant Crist viurà els actes centrals dimarts amb l´eucaristia presidida pel bisbe Romà Casanova i el concert de la Banda de Música d´Igualada.

A partir de 2/4 de 7, hi haurà la tradicional processó on es podrà contemplar el Ball de la Moixiganga.

Els tradicionals Misteris són els protagonistes de la Setmana Santa a Olesa

La celebració a l´entorn dels Misteris que es fa a Olesa viurà, entre dijous i divendres, els seus actes centrals. Les activitats que ha organitzat per Setmana Santa l´Associació Col·lectiu Misteris d´Olesa ja van començar dimarts passat. Tant dijous com divendres, es faran les visites guiades dels Misteris i, aquest vespre, a les 8, es farà la tradicional missa del Sant Sopar, que serà cantada per l'Escolania i el Cor Jove.

Divendres es podrà gaudir d´un concert a càrrec de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors, a partir de les 7 de la tarda, i, a les 8, es farà el viacrucis al voltant de l´església parroquial. Fins al 3 d´abril, es pot veure l´exposició Apassionat, amb maquetes de quadres de La Passió, obra de l´olesà Marcel Garriga.

Puigcerdà fa més curt l´itinerari i fixa abans la trobada dels dos passos

Puigcerdà ha decidit escurçar la processó del Sant Enterrament, o del Silenci, a fi efecte de fer-la més seguible per part dels visitants i més suportable per part dels membres dels passos, que altres anys han patit la impossibilitat de tenir gaires relleus. Així, la processó sortirà a les deu de la nit de l´Església, al passeig 10 d´Abril, i pujarà cap a la plaça dels Herois i Santa Maria, on ja farà el Retrobament entre la Dolorosa i el Natzarè. Altres anys el retrobament es feia al final de la processó, fet que també la feia més llarga. Posteriorment, la comitiva baixarà pel carrer Major i tornarà a l´església pel carrer Escoles Pies i Espanya. La previsió de la parròquia, que és qui organitza l´acte, és que cap a dos quarts de dotze tota la processó ja hagi arribat al final.