Quasi una dècada després d'haver interpretat l'agent secret de la CIA Jason Bourne per última vegada, Matt Damon torna a encarnar el popular personatge a 'Jason Bourne', que arriba als cinemes aquesta setmana. En aquesta nova entrega, dirigida per Paul Greengrass i en què Alicia Vikander, Tommy Lee Jones i Vincent Cassel s'incorporen en el repartiment, Bourne comença a recuperar la memòria. Un altre dels retorns a la gran pantalla és el de Zipi (Teo Planell) i Zape (Toni Gómez), que tornen a posar-se en un nou embolic en el film 'Zipi y Zape y la isla del capitán'. ´Miles ahead´, el biopic del llegendari Miles Davis en què Don Cheadle, a més de protagonista, debuta com a director, i el documental sobre la vida de Gonzalo Boye completen la cartellera cinematogràfica de la setmana.

Matt Damon torna a posar-se a la pell de l'agent secret de la CIA Jason Bourne. En aquesta nova entrega, dirigida per Paul Greengrass, Bourne comença a recuperar la memòria. Han passat dotze anys des que el letal agent dels cossos d´elit de la CIA va haver d´operar des de l'ombra. En un context d´inestabilitat econòmica i financera tacat per una guerra cibernètica, diverses organitzacions lluiten per aconseguir el poder i Jason Bourne ressorgirà inesperadament per trobar més respostes sobre el seu passat. Alicia Vikander, Tommy Lee Jones i Vincent Cassel acompanyen Matt Damon en el repartiment.

Zipi (Teo Planell) i Zape (Toni Gómez) tornen a posar-se en un nou embolic. El Nadal està a punt d'arribar, però no sembla que els dos joves puguin gaudir de les vacances com esperaven, i és que aquesta vegada la seva entremaliadura ha estat tan gran que el càstig comporta acompanyar els seus pares en el que sembla que serà un avorrit viatge en vaixell.

La destinació, però, és una espectacular i remota illa. A causa d´una tempesta, es veuen obligats a refugiar-se en la mansió de la senyoreta Pam, on els nens sense família poden viure sense normes. Després de la desaparició dels seus pares, els seus nous amics Pipi, Maqui i Flequi, ajudaran els dos germans a investigar. Els joves descobriran que la desaparició, enmig de la nit, està relacionada amb un secret de l'enigmàtica illa i els seus singulars habitants.

A la ´La Mina´, un film de suspens dirigit per Miguel Ángel Jiménez, Jack vol demostrar a la seva esposa Alma que, després de la seva incursió en les drogues i la presó, ha canviat i és un home nou. Per això, accepta l´oferta de feina que el seu germà Mike, el predicador del poble, li proposa: ser el nou vigilant nocturn de l´antiga mina. El que ningú sap és que aquest lloc amaga un inquietant secret.

Bopic de Miles Davis

´Miles ahead´ és el biopic del llegendari Miles Davis en què Don Cheadle, a més de protagonista, debuta com a director. La pel·lícula documental narra la retirada de la vida pública d´aquest músic de jazz després d´una brillant i prolífera carrera. A finals dels anys 70 l´artista viu una etapa poc creativa i decideix guardar unes gravacions de les seves últimes sessions d´improvisació. Quan decideix publicar-les descobreix que han estat robades i s´inicia una lluita per trobar el culpable, un procés en què s´hi veu involucrat el reporter (Ewan McGregor) que intentava publicar la seva biografia.

Sebastián Arabia continua en el terreny documental amb 'Boye', una cinta en què es narra la vida de l´advocat, empresari i editor Gonzalo Boye des dels seus inicis a Xile fins a la condemna per col·laborar amb ETA en el segrest de l'empresari Emiliano Revilla. Durant els anys a la presó,. va estudiar dret i es va convertir en un professional de renom, participant en els judicis del 11-M, el cas Bárcenas, la defensa d'Edward Snowden o la querella que lidera contra Bush per la presó de Guantánamo.

Jon Lucas i Scott Moore dirigeixen ´Malas madres´, un film protagonitzat per Mila Kunis, Christina Applegate i Kristen Bell en què es posen a la pell de tres mares estressades per portar una vida idíl·lica. Cansades de les obligacions de la seva vida aparentment perfecta, decideixen deixar enrere les seves responsabilitats familiars i embarcar-se en un viatge de bogeria, llibertat i diversió. Accidentalment, es creuen amb la responsable de l´associació de pares i mares, una devota del concepte de "mare perfecta" que interromprà el seu viatge d´autoindulgència.

´Pastel de pera con lavanda´ narra la història de Louise, la propietària d´una plantació de pereres a la Provença francesa. Des que va morir el seu marit, els clients en desconfien i el seu negoci es veu en perill. Per si fos poc, atropella a Pierre, un desconegut de gran sensibilitat que irromp en la vida de Louise. Exageradament ordenat i desconcertadament sincer, Pierre despertarà una enorme fascinació en ella. Encara que l´intentarà mantenir fora de la seva vida i del seu cor trencat, no ho tindrà fàcil, ja que Pierre sembla haver trobat allò que no esperava trobar a faltar: una llar.