El Festival de Sitges ha viscut aquest dissabte un dels moments més esperats amb la lectura del palmarès de la 49a edició. El premi a la millor pel·lícula de la secció oficial ha recaigut en ´Swiss Army Man´, l´òpera prima del tàndem nord-americà format per Dan Kwan i Daniel Scheinert, amb la qual l´actor Daniel Radcliffe ha rebut també el guardó a la millor interpretació masculina. El premi especial del jurat ha anat a parar a ´The Autopsy of Jane Doe´, mentre que el coreà Yeong Sang-Ho s´ha fet amb el de la millor direcció per ´Train to Busan´, també premi als millors efectes especials. El llargmetratge ´Pet´, dirigit pel barceloní Carles Torrens, s´ha endut el de millor guió i el de la millor fotografia ha recaigut en ´The Wailing´. La millor interpretació femenina ha estat per Sennia Nanua pel seu paper a ´Melanie. The girl with all gifts´.

El jurat de la crítica ha adjudicat el Premi José Luis Guarner a ´The Neon Demon´, de Nicolas Winding-Refn. Fins a tres guardons ha rebut ´Grave´, de Julia Ducournau, que s´ha fet amb el Premi Citizen Kane a la Millor Direcció Novell, amb el Premi a la Millor Pel·lícula Europea i amb el Premi Jurat Carnet Jove a la Millor Pel·lícula. El jurat d´entre 18 i 30, però, també ha fet mencions especials a ´The Lure´, d´Agnieszka Smoczynska, i a la triomfadora de la jornada, ´Swiss Army Man´.

A banda, els assistents a la 49a edició de Sitges han decidit atorgar amb els seus vots el Gran Premi del Públic - La Vanguardia a la pel·lícula The Handmaiden de Park Chan-wook. El premi al millor curtmetratge ha estat per ´Curve´, de Tim Egan, amb menció especial per a ´Limbo´, de Konstantina Kotzamani.

El palmarès el completen ´Under the Shadow (Noves Visions ONE), ´Dragon Arrives´ (Noves Visions PLUS), ´La Femme et le TGV´ (Premi Millor Curtmetratge Noves Visions Petit Format); ´The Wailing´ (Focus Àsia); millor pel·lícula per a ´Your Name´ i millor curt per a ´Darrel´ dins la secció Anima't; ´It Stains the Sands Red´ (Midnight X-Treme); ´Arcana´ (Brigadoon); ´1974´ (Blood Window) i ´Dawn of the deaf´ (Premi Millor Curtmetratge Europeu).