Jean Leon exhibeix l'esperit inquiet i decidit del seu fundador i presenta un nou vi monovarietal experimental elaborat, en aquesta ocasió, amb chenin blanc, una varietat blanca molt delicada i minoritària a Catalunya. És el cinquè vi de la col·lecció i s'anomena CB-19 d'acord amb les inicials de la varietat i l'anyada, que serà l'única que sortirà al mercat, amb una producció molt limitada de només 3.164 ampolles. Encara més, un dels pocs vins de chenin blanc elaborats a tot l'Estat espanyol. Un projecte molt personal de Mireia Torres, directora de Jean Leon, i l'enòloga Roser Catasús.

El chenin blanc, originari de la vall del Loira, és una varietat versàtil, de brotació precoç i maduresa tardana que té la virtut de mantenir un bon nivell d'acidesa. S'ha seleccionat una vinya d'uns 20 anys situada a les zones més fresques de la DO a una latitud de 400 metres dels Alts d'Ancosa. El raïm es cull a mà, i després d'una acurada elaboració reposa quatre mesos sobre mares fines en dipòsits d'acer.

El vi presenta un color palla brillant. És molt aromàtic, amb notes de fruita d'os, préssecs i albercocs, i fruita tropical, la papaia i fruita de la passió, amb records de flors blanques. En boca destaca en lleugeresa una melositat, seguida d'una acidesa amb un recor-regut molt perfumat i afruitat. Vi únic i versàtil que pots prendre en qualsevol moment, sol o maridat de mil maneres.