Nova York

Una dona podria entrar a presó per apropiar-se del bitllet guanyador de loteria del seu cosí

L’acusada, identificada com Iris Amador i originària de l’estat de Texas, podria ser condemnada a entre 16 mesos i 4 anys de presó

Una butlleta de la loteria

Una butlleta de la loteria

EFE

Una dona nord-americana s’ha declarat culpable d’apropiar-se d’un premi de la loteria que havia guanyat el seu cosí, que li hagués reportat mig milió de dòlars (460.980.00 euros), segons un comunicat que aquesta divendres ha difòs la Fiscalia de Nassau, un comtat de l’estat de Nova York. L’acusada, identificada com Iris Amador i originària de l’estat de Texas, podria ser condemnada a entre 16 mesos i 4 anys de presó.

La fiscalia va indicar que la víctima va guanyar un milió de dòlars amb una targeta de rasca i guanya l’octubre del 2020 i li va demanar a la seva cosina que cobrés el premi per ell, que després d’impostos pujava a 537.440 dòlars (495.049.56 euros), perquè ell volia quedar en l’anonimat. Així mateix, la víctima havia promès donar-li a la seva cosina 50.000 dòlars (46.000 euros) a canvi de fer-li aquest favor.

L’acusada va acceptar el tracte, però en lloc d’entregar els diners a la víctima, li va dir que en realitat el premi no havia sigut d’un milió de dòlars, sinó de 20.000 (18.440 euros), però que després d’impostos s’havia quedat en 13.436 dòlars (12.200 euros).

Però, no convençut amb els arguments de la cosina, la víctima va fer una recerca per internet i va trobar un comunicat de l’Administració de Loteries de l’estat de Nova York en què s’anunciava que la dona havia reclamat el premi i rebut els 537.440 dòlars (495.049.56 euros) que li corresponien.

De fet, a Nova York és obligatori fer públic el nom dels guanyadors dels jocs de loteria. Després d’intentar que la seva cosina li tornés els diners que havia guanyat amb la seva butlleta sense èxit, la víctima va denunciar els fets.

«Quan la víctima va informar inicialment que la seva cosina li havia robat la butlleta del rasca i guanya d’1 milió de dòlars (921.850.00 euros), semblava forassenyat que un parent pogués ser tan lladre», ha afirmat el detectiu John Nagle del Departament de Policia de Glen Cove (Nova York), on es va portar a terme la investigació.

Finalment, la Fiscalia de Nassau va afegir que el maig passat es va ordenar la confiscació dels diners que l’acusada acumulava al seu compte bancari, una suma que pujava a 317.857 dòlars (293.051.44 euros) i que va ser entregada al seu legítim amo.