L'escenari de Tatrau Teatre de Solsona acull aquest diumenge 13 de novembre, a les 6 de la tarda, la representació de 'L'últim crit', una obra dirigida per Ivana Miño (Catalunya Experience, Grand Nord, Infidels, Vinagre, Ventdelplà, etc) i que neix d´Arrels Fundació amb un doble objectiu: crear nous vincles entre tots els participants -persones que han viscut al carrer, voluntaris, treballadors de l´entitat i actors professionals- i recaptar fons per oferir allotjament digne i estable a 125 persones sense llar.

En paraules de Ivana Miño: "El projecte va néixer de la voluntat de fer una activitat de teatre amb un col·lectiu que normalment no té accés a les arts escèniques, i ha acabat convertint-se en ... '' L'últim crit ", una obra dividida en 2 parts: una pel·lícula i una peça teatral. Els intèrprets són usuaris de la Fundació Arrels (gent que viu o ha viscut al carrer), treballadors i voluntaris de la mateixa fundació i actors professionals."

La pel·lícula comença amb la persecució de Jessica Lluna -la actriu Carlota Olcina -, una noia del Raval que vol ser actriu. Presenciem la seva desaparició en mans d'un desconegut, i tot seguit assistim als interrogatoris de tots els sospitosos, a càrrec de l'experimentat inspector Arturo Flores i el seu ajudant Oswaldo. La noia gaudeix de gran popularitat al barri, ningú s'explica qui voldria fer-la desaparèixer, o pitjor encara, matar-la, i el cas es complica. Hi ha massa incògnites i no hi ha proves suficients per inculpar ningú.

A l'obra de teatre, l'acció transcorre durant les festes del barri on resideixen Jessica i els sospitosos, es mostra la resolució del misteri. L'inspector i el seu ajudant irrompen en les celebracions, i van desmuntant els sospitosos un a un, descobrint tots els seus draps bruts malgrat les seves resistències, fins desvetllar al veritable culpable. Un plantejament molt a l´estil Agatha Christie, però molt més canalla i adaptat als nostres "actors".

A la pel·lícula apareixen també les veus de la presentadora del Telenotícies Agnès Marquès, i els actors Marta Marco (Merlí), Pep Cruz (Mar i Cel), Quim Masferrer (El foraster), Roger Coma (Oh Happy Day) i Ramon Pujol (Ciega a citas), entre altres.

Direcció: Ivana MiñoAmb: Carlota Olcina, Martí Ruiz, David Piñol, Jesús Marcos, Coral Maestre, Amparo Roldán, Juan Carlos González, Imma Fuentes, Jordi Baqués, Enric Molina, Dani Callís, Laia Vila, José Mª Erustes, Ton Gjekaj, Cristina Vidal i Nano SepúlvedaCol·laboradors: Agnès Marquès, Marta Marco, Pep Cruz, Quim Masferrer, Roger Coma i Ramon Pujol