Arriba el cap de setmana i és el moment de gaudir del nostre temps lliure en família. A continuació et proposem plans de l'agenda per fer a prop de casa.

Fira de l’Ascensió a Manresa

Dissabte i diumenge, organitzada per la UBIC amb el comerç obert el diumenge i parades d’artesans tot el cap de setmana a la plaça Sant Domènec.

Concert de la Ballada de Gitanes a Sant Vicenç

Dissabte, a les 21.30 h, al pati de l’escola Sant Vicenç, amb la Cobla Ciutat de Terrassa, que repassarà la música de tot el repertori de Gitanes que històricament s’ha pogut ballar a la plaça de l’Ajuntament, ja que es commemoren 30 anys de la recuperació de la tradició. Cal reservar entrada gratuïta a la pàgina web de l’Ajuntament o bé a l’OAC i es rebrà un obsequi. Organització: Associació de Balladors de Gitanes, amb la col·laboració de l’Ajuntament, de l’Associació Musical Castellet, de la Colla de Geganters i de l’Esbart Dansaire.

Ruta guiada «Guardians del Bages», a Sallent

Diumenge, a les 10 h, Sallent Turisme organitza la ruta, que inclou visita guiada al jaciment arqueològic del Cogulló i del castell de Sallent. 3 euros. Inscripcions: www.sallentturisme.com o 671 405 483 (matins).

Petit Cineclub a Manresa

Diumenge, a les 11.30 h, a l’auditori de l’Espai Plana de l’Om. Projecció de Pipi i el senyor sense son / El viatge de Bu, dues boniques històries carregades de valors sobre les relacions entre germans. A partir de 3 anys. Organització: Imagina’t i Cineclub. Entrades: 3,50 euros. A la venda a les taquilles del Kursaal, al 93 872 36 36 o a www.kursaal.cat; i 30 minuts abans de la projecció a les taquilles.

Activitats a Món Sant Benet

Un clic al riu!. Activitat de descoberta al riu Llobregat. Diumenge, a les 12 h. Preu: 4 € adult - 8,5 € nen. De 6 a 12 anys. De l’hort al plat. Taller amb recollida d’aliments i elaboració de receptes. Experiència Medieval al Monestir. Visita. Dissabtes i diumenges, a les 11.30 i a les 13 h. Experiència Modernista al Monestir. Visita. Dissabtes, a les 12 i a les 13 h; i diumenges, a les 11 h. El misteri de Sant Benet. Experiència per a grups d’entre 2 i 5 persones. Dissabtes, a les 18 h. Preu: 15 € adult - 7 € nen. Més informació al 93 875 94 01 o bé a info@monstbenet.com.

Cinema: «Bob Esponja al rescate», a Gironella

Diumenge, a les 17 h, al Local del Blat. Entrada gratuïta. Cal fer reserva a entradium.com.