Puig-reig suma una nova edició del Festival Internacional de Cant Coral de la Catalunya Centre després que l’any passat no se celebrés per la pandèmia. Per culpa de la situació sanitària, però, enguany no hi haurà formacions internacionals i el festival s’ha reformulat amb quatre audicions de sardanes (aquest juliol) i dos concerts. El primer, aquest diumenge (20 h), al pavelló d’esports, amb el Jove Projecte Orquestral en el qual hi tocaran com a solistes Júlia i Carla Conangla, filles de Puig-reig que estudien música a Alemanya.

El projecte neix de la Simfònica de Granollers, dirigida pel director Josep Maria Sauret, que dirigeix una seixantena de joves. «Se’ns va oferir la possibilitat de fer aquest concert i com que la Carla i la Júlia són del poble, vam pensar que seria una bona idea», explica Josep Maria Conangla, codirector de la Polifònica de Puig-reig. Tots els membres de la simfònica són estudiants de música de diferents especialitats i àmbits. «Sauret és un referent, és una gran noticia tenir un espectacle així dins el festival en un any complicat», subratlla Conangla.

Tot i les noves restriccions per la pandèmia, el regidor de cultura de Puig-reig, Jesús Subirats, explica que el concert es podrà dur a terme amb completa normalitat. «El pavelló és una zona que es ventila amb facilitat i és un espai molt segur. Hi haurà més distància entre les cadires i tot estarà perfectament controlat». En el marc d’un festival que ha acollit a grans formacions internacionals, apostar pels joves és, per a Subirats, un missatge positiu. «Cal donar-los suport sempre, no només en aquest sentit, sinó en totes les vessants. És important que els reivindiquem».

Carla i Júlia Conangla tocaran a Puig-reig per primera vegada com a solistes. «Ja han actuat amb les JONC en dues o tres ocasions, però ara serà especial», explica Conangla, pare també de les dues de les solistes del concert de diumenge.

El Catalunya Centre s’adapta en any de pandèmia

Després d’un any complicat, el certamen no ha volgut tancar les portes tot i que enguany hagi estat impossible portar cors internacionals. Com explicava la presidenta de la Polifònica de Puig-reig, Maria Rosa Riera, «el format tradicional no era viable». Com ja va passar el 2019, aquesta edició tampoc no es farà de manera paral·lela entre Puig-reig i Castellbell i el Vilar. El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Puig-reig, Jesús Subirats, explica que «tan de bo l’any vinent es pugui tornar a compartir amb Castellbell». A més del concert d’aquest diumenge, el festival tancarà les portes el 17 d’octubre amb la part coral del certamen i el Te Deum d’Albert Guinovart.