La sisena edició del Festival de Titelles del Moianès es posa en marxa aquest divendres a l’Estany amb una actuació de Txo Teatre, punt de partida d’un programa ple d’actuacions i altres activitats que tindran lloc en set localitats de la comarca. Fins el proper 17 de juliol, el certamen passarà per l’Estany, Monistrol de Calders, Calders, Castellcir, Sant Quirze Safaja, Moià i Castellterçol.

El festival va a càrrec de l’Associació Cultural Espai Animacions i proposa fins a 15 espectacles, a més d’exposicions i tallers. La programació s’iniciarà avui a les 19 h amb l’espectacle itinerant Evaristo & Cia, de Txo Teatre. Durant 45 minuts, i amb sortida des del cinema, el giny mecànic en forma de titella recorrerà diversos carrers sobre una moto i a ritme de heavy metal.

Tres hores més tard, a l’aparcament del carrer Dr. Vilardell, la Cia. Jordi Bertran oferirà la peça Poemes visuals, un muntatge d’una hora de durada fet amb una titelles de tija i adreçat a tots els públics. La proposta té música en viu i mostra a l’espectador el moviment que construeix lletres i emocions.

Segon dia a Monistrol de Calders

L’activitat es traslladarà dissabte a Monistrol de Calders, segona parada del festival. A partir de les 19 h, a la plaça de l’Església, es podrà gaudir amb l’espectacle de titelles de tija superior Rita, la Rínxols i els tres ossos, de Binixiflat Teatre de Titelles. El muntatge, de 55 minuts, fa una adaptació lliure del conte clàssic de la Rínxols d’Or.

Diumenge, a la mateixa hora, les 7 de la tarda, a la Sala Petita, la Cia. Mercè Framis Teatre d’Ombres representarà l’espectacle Pols d’estrelles o de com Nawal va decidir néixer. L’espectacle durarà 55 minuts i tracta sobre el naixement, la mort i el sentit de la vida.

D’altra banda, dissabte (12.30 h) s’inaugura a l’Espai d’Art de Cal Ros l’exposició de fotografies de Jesús Martínez Atienza Capturar l’alè, una mostra sobre titelles que pertany al Museu d’Arts Escèniques. Estarà oberta fins al 17 de juliol, els dissabtes i diumenge de 18 a 21 h.