Regió7

Regió7

Els millors plans per fer aquest cap de setmana a la Catalunya Central

Llistem algunes de les millors fires, festes i festivals de les comarques de l'àmbit del Regió7

L'edició d'enguany de l'European Balloon Festival Marc Morera

Si busques plans per fer aquest cap de setmana, pren nota. Et deixem una llista amb les fires i festes més destacades:

Fires i festes

AVIÀ

Festes del Segar i el Batre - Dissabte, a les 20 h, a l’exterior de l’església Santa Maria d’Avià, concert a càrrec de la Coral Santa Maria d’Avià amb una cantada de cançons tradicionals.  

Diumenge, a les 8 del matí, missa a l’exterior de l’església de Santa Maria; a les 9, demostració de la sega al camp que hi ha a tocar del temple. La Colla de Segadors del Segar i el Batre del poble, una agrupació d’avianesos que va començar a organitzar la festa fa més de trenta anys serà l’encarregada de fer les demostracions de les feines de segar i batre. A les 10, els segadors recuperaran forces amb l’esmorzar típic de pagès. Durant la jornada matinal hi haurà una trobada de puntaires, tallers de ceràmica i de pintura de ceràmica per als nens i nenes i la participació dels carreters de Prats de Lluçanès que seran els encarregats de portar les garbes fins a l’era. Després, dinar popular. A 2/4 de 7 de la tarda, concert de música i balls tradicionals a càrrec també del grup V9 Band, a la sala gran de l’Ateneu.

BERGA

Festivitat de Sant Cristòfol -Divendres, a les 21 h, a la plaça de Viladomat. El Club del Joc especial Els Cristòfols, a càrrec de Cia. Jocs l’Anònima. Diumenge, al carrer del Roser, de 10 a 12.30 h, activitats infantils: Ecoxoc i Citicars a càrrec d’Activa & La Residual i exposició Motor Club del Bages; a les 10h, a les Sagramentàries de Berga (cruïlla entre els carrers Gran Via i Cervantes), missa en honor a Sant Cristòfol. Tot seguit, al mateix lloc, benedicció de vehicles amenitzada per la Cobla Pirineu. Amb motiu de la celebració de Sant Cristòfol les oficines del Montepio de Manresa i Berga romandran tancades el divendres dia 8 de juliol.

El PONT DE VILOMARA

Festa Major Infantil - Divendres, a les 19.15 h, pregó infantil, a la plaça de l’Ajuntament, a càrrec de membres del Consell d’Infants; a continuació, espectacle Aquafesta amb la cia Més Tumàcat. Dissabte, concurs de pesca infantil; de 10.30 a 13.30 h, a la Biblioteca Municipal, matinal de construccions Kapla; a les 17 h, a la piscina, concurs de dibuix; a les 21 h, sopar a la fresca, a la plaça de l’Ajuntament; a continuació, mini disco i batalla de confetti amb Jordi Callau. Diumenge, a les 10 h, al Passeig de la Pau, Aquapolis; a les 12, festa de l’escuma amb Ai Carai; a les 22.15 h, a la plaça de l’Ajuntament, cinema a la frescaoncentració inter

IGUALADA

European Balloon Festival -Fins diumenge, concentració internacional de globus aerostàtics, amb més de 50 globus volant simultàniament. Encesa nocturan Night Glow, iglús de vent al centre dela ciutat, ludomòbil al parc centraal i altres activitats.Dissabte, a partir de les 19.30 h. Ho organitza: Ajuntament i Ultramagic Balloons. 

MANRESA

Festa Major de les Cots, el Guix i la Pujada Roja -Dissabte, a partir de les 21 h, al local de cultura i esbarjo del Guix, sopar de festa major a la fresca i ball de fi de festes amb Jordi González. 

Festivitat de Sant Cristòfol -Divendres, a les 12 h, missa solemne, a l’església de Sant Andreu; a les 12.45, a la sala d’actes del Montepio, lliurament dels premis Sant Cristòfol 2022 al senyor Jordi Mora, cap de la Policia Local de Manresa els darrers deu anys fins a la seva jubilació el passat mes de febrer, després de 41 anys de servei al cos. A les 17.30 h, a la sala d’actes Montepio, acte de reconeixement a les persones associades; de les 19 a les 20.30 h, bBenedicció de vehicles i recaptació solidària, al carrer Jacint Verdaguer. Amb el lliurament de la medalla a tots els participants. Durant la benedicció es farà també la recaptació solidària que cada any va adreçada a una causa diferent. Enguany l’import recaptat es lliurarà a Càrites pel seu programa d’ajut a les persones ucraïneses refugiades a Catalunya. Coincidint amb la festivitat de Sant Cristòfol es convocarà la segona edició del II Premi Montepio d’Àlbum Infantil Il·lustrat amb la finalitat de potenciar la creació literària per a nens i nenes.

MONISTROL DE MONTSERRAT

Festes del carrer -Dissabte, a les 12h des del campanar, lluït repic de Campanes; a les 17h, a la pl. de l’Església, passada amb el Gegant Quim i estrena de la restauració dels Cabeçuts del carrer Manresa en el seu 60è aniversari; a les 17.45h, a la pl. dels Gegants, inici dels Jocs Infantils i tarda de lleure a càrrec de l’AEiG La Bestorre. En acabar, entrega de les làmines del concurs de dibuix ràpid infantil (a entregar dissabte durant el Ball de Vetlla); a les 21.30 h, a la pl. dels Gegants de Viserta, sardinada popular (els tiquets es podran adquirir al mateix lloc al preu de 3 €); a les 23h, a la pl. dels Gegants de VisertaGran Ball de vetlla amb el duet Solistes. Diumenge, a les 9h, a la pl. de Julià Fuchs: Típica Xocolatada popular; a les 10h, a la pl. de l’Era, passada amb els Gegants de Viserta, els Capgrossos del carrer Manresa, el Bou de Monistrol, els Quatrers i veïnat, acompanyats d’orquestra; a les 11h, a l’Església Parroquial, solemne Ofici i benedicció dels Pans Beneïts; seguidament, a la pl. de l’Església, Ball dels Gegants de Viserta, passada fins a la pl. de la Cabanya i Ball de Quatrers. Després, a la pl. dels Gegants de Viserta, repartiment dels premis del concurs de dibuix ràpid infantil; a les 17.30h, a la pl. de la Font de la Capella, espectacle familiar: La Rateta Presumida, a càrrec de l’Invisible Titelles; a les 18.30h, a la pl. de l’Era, passada amb els Gegants de Viserta, els Capgrossos del carrer Manresa, el Bou de Monistrol i veïnat, acompanyats d’orquestra; a les 19.15h, a l’Església Parroquial, acció de Gràcies, Ball dels Gegants de Viserta i ofrena dels rams de les Gegantes; a les 20.30h, a la pl. dels Gegants de Viserta, els Gegants i tota la imatgeria s’acomiadaran del públic amb una Gran Ballada i l’encesa d’una atronadora Traca de fi de festes. 

NAVARCLES

82a Festa de Sant Cristòfol- Diumenge, a les 10 h a l’església Santa Maria de Navarcles, missa en honor a Sant Cristòfol, patró dels xofers i protector dels viatgers; a les 10,45 h. concentració

de vehicles al carrer Monestir (circulació pel c/ Ubach fins a la Fàbrica del Riu i pujar pel c/Monestir); a les 11 h. benedicció de vehicles i conductors a la Pl. de la Vila. Organitza: Amics del motor de Navarcles i confraria Sant Cristòfol amb el suport de Montepio de Conductors.

PUIGCERDÀ

Setmana Cultural del Roser - Divendres, a les 11.30 h, al Bibliollac, contacontes: En Bum i l’estel dels desitjos. Organització: biblioteca comtat de Cerdanya. A les 21.30 h, al Teatre Municipal del Casino Ceretà, concert de música pop-rock i de cinema a càrrec del cor jove A4CORS. Dissabte, a partir de les 9 h, a la sala de convencions del Museu Cerdà, primera Jornada d‘astronomia de Cerdanya. Organització: Grup de Recerca de Cerdanya. Tot el dia, al passeig 10 d’Abril, fira de pintors. A les 11 h, als jardins del Consell Comarcal, fòrum obert: La lluita del col·lectiu LGTBI a Cerdanya. Organització: Òmnium Cerdanya. A les 18 h, als jardins del Museu Cerdà, Tarda de la Cultura: lliurament del Roser de la Vila de Puigcerdà a una entitat o particular que hagi destacat per la seva aportació a la cultura del municipi. Presentació del llibre del Premi literari Vila de Puigcerdà 2021. Aperitiu i música amb Jazz do It. Diumeng, de 10 a 13 h, a la plaça de Santa Maria, trobada de puntaires i labors. A les 17 h, a la sala de convencions del Museu Cerdà, trobada de poesia catalana. Més informació: www.puigcerda.cat.

RINER

Sant Cristòfol -Diumenge, a les 10 h, missa. A les 11 h, inauguració de l’ampliació del local social de Freixinet. A les 12 h, concert vermut amb Big Mama, en el marc del festival Itinera. 

SANT FRUITÓS DE BAGES

Festa Major del Carrer Nou - Divendres, a les 20 h, sopar de vins i tapes. A les 21 h, sessió de DJ. Dissabte, a les 10 h, festa del fang, per a nens i nenes de 6 a 14 anys. A les 12 h, jocs de cucanya i d‘aigua. A les 13 h, El manguerassuuu. A les 18 h, entrega de premis de la festa del fang. A les 18.30 h, xocolatada gratuïta per a tothom. A les 19.30 h, bingo. A les 22.30 h, mostra de dansa Som Riu d’Or. 

SANT VICENÇ DE CASTELLET

Festa major -Divendres, A les 18h, al c/ Soler i Puigdollers, 15-19, inauguració del Servei Ocupacional d’Ampans de Sant Vicenç de Castellet. Acte obert a tothom; A les 20.30h, cercavila pubillatge. Sortida de la Sala de Cal Soler; A les 21h, pregó, a càrrec del Servei Ocupacional d’AMPANS a St. Vicenç, a la Plaça de l’Ajuntament; a continuació, proclamació de la pubilla i l’hereu 2022. A les 23h, «La llegenda de Castellet». De la plaça Clavé a la plaça Onze de setembre; A les 00:30h, concert de Dr. Prats + DJ Òscar Nadal, a la Plaça de l’Onze de Setembre. Nova zona de barraques d’entitats. Dissabte, torneig d’esquaix infantil i adult a la zona esportiva; a les 12.30h, acte de lliurament de la medalla de Sant Vicenç 2022, a l’Auditori M Carme Grauvilardell; a les 19.30 h, Histriònic a càrrec de la cia. El Replà, a la Plaça Ajuntament; a les 20h, concert de festa major a càrrec de l’Orquesta Internacional Maravella, a la Plaça Clavé; a les 22.30 h, ball de festa major; a les 00.30 h, concert a càrrec de Raggatunning + Dj Weah, a la Plaça de l’Onze de Setembre. Diumenge, concurs de pesca; de 10h a 13h, jornada de portes obertes ASVICAF; a les 11.30h, XXVII Trobada de Gegants i cercavila; a les 12h, missa a l’església parroquial; a les 19h, sardanes a càrrec de la Cobla Lluïsos de Taradell, a la plaça Ajuntament. Diumenge, festa al riu, a la riba del riu Llobregat: de 19 a 21.30 h, Els Recicloperats a càrrec cia. Katakrak; a les 19h, anunci i lliurament dels premis del concurs de fotografia de natura urbana; a les 20 h, Herència, a càrrec cia La Industrial Teatrera; A les 22.30h, espectacle Electrobacasis + Dj Arzzett, a la Plaça de l’Onze de Setembre. Dilluns, a les 12h, animació i festa d’escuma, a la Plaça de l’Onze de Setembre; a les 19:30h, concert infantil a càrrec del grup d’animació musical els Superherois, també a la Plaça de l’Onze de Setembre; a les 22:30h, castell de focs, a càrrec de Pirotècnica Igual, al Pati de l’Escola Sant Vicenç i l’esplanada del Carrer Rosa Sensat / La Ceràmica; a les 23:15h, nit d’havaneres, a càrrec del grup Mestre d’Aixa, a l’Esplanada IES Castellet. Rom cremat per a tohom.

SÚRIA

Festa major -Divendres, a les 16 h, al parc municipal Macary i Viader, Paintball. De 21.30 a 00 h, illa de vianants entre la plaça de Sant Joan i el carrer Domènec Quinquer. A les 21.30 h, davant la Casa de la Vila, trobada d’entitats de cultura popular. A les 22 h, acte d’inici de Festa Major i, a continuació, cercavila fins a la plaça de Sant Joan, amb les entitats de cultura popular locals i la colla convidada, Geganters i Grallers de Manlleu. A les 23.30 h, a la plaça de Sant Joan, concert de 555 i Project PCI. A les 01.30 h, concert de Hey! Pachucos. A les 03.30 h, DJ Raquel. Dissabte, a les 10 h, cursa contrarellotge Joan Gras. Organització: Unió Ciclista Mig-Món. A les 10.30 h, al parc municipal Macary i Viader, jocs infantils. A les 12 h, a l’església parroquial de Sant Cristòfol, missa de Sant Cirstòfol. A continuació, benedicció de vehicles. A les 12.30 h, al parc municipal Macary i Viader, Festa Holly. De 18 a 00 h, illa de vianants entre la plaça de Sant Joan i el carrer Domènec Quinquer. A les 18 h, a la plaça de la Serradora, trobada castellera, amb Xerrics d’Olot i Castellers del Pallars. Organització: Colla Castellera Salats de Súria. A les 19 h, sortida des de la plaça Sant Joan de la pedalada popular. Organització: Unió Ciclista Mig-Món. A les 20 h, davant de l’església de Santa Bàrbara (barri de Salipota), benedicció de vehicles. A les 22 h, davant la Casa de la Vila, concert de la JazzBand de les Escoles Municipals de Música de Navàs i Súria. A les 23.30 h, cercavila fins a la plaça de Sant Joan amb Buskant El To Brass Band. A les 01 h, a la plaça de Sant Joan, concert del grup Sense A les 03 h, concert del grup Euphoria Disco Show. Diumenge, Diada de Sant Cristòfol. A les 8 h, matinades amb els Grallers del Poble Vell. A les 10 h, galejada dels Trabucaires del Tro Gros. De 10 a 13 h, a la baixada del barri de Salipota, supertobogan. A les 12 h, a l’església parroquial de Sant Cristòfol, missa solemne de festa major. A les 13 h, al parc municipal Macary i Viader, vermut musical de Festa Major. De 16 a 19 h, a la baixada del barri de Salipota, Supertobogan. De 21.30 a 00 h, illa de vianants entre la plaça de Sant Joan i el carrer Domènec Quinquer. A les 22 h, davant la Casa de la Vila, tocades de Festa Major amb la Banda de Música de Cardona. En acabar, cercavila amb la Banda de Cardona fins a la plaça de Sant Joan. A les 00 h, a la plaça de Sant Joan, ball de nit amb Colectivo 039. Dilluns, a les 12 h, a l’església parroquial de Sant Cristòfol, missa en sufragi pels difunts. A les 18 h, al parc municipal Macary i Viader, animació infantil amb el grup Squitx. A les 21.15 h, a la plaça de Sant Joan, ball amb Swing Latino. A les 23 h, castell de focs d’artifici a càrrec de Pirotècnia Igual, disparat des del pont de Salipota. A les 23.15 h, a la plaça de Sant Joan, ball de nit amb Swing Latino. Dimarts, a les 19 h, a la plaça de la Serradora, ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Olesa. 

Música en directe

També fem una selecció de les propostes de certàmens ompliran de música i arts escèniques la Catalunya central aquest cap de setmana.

Compartir l'article

stats