El tercer concert del Festival Internacional Orgue de Montserrat 2022 (FIOM 2022) se celebrarà dissabte a la Basílica de Santa Maria de Montserrat (21h) amb un diàleg entre l’orgue i la trompa, interpretat per l’organista catalana resident a Alemanya Mar Vaqué, acompanyada de la trompista andalusa Isabel Rodríguez.

El programa inclourà repertori de diverses èpoques, partint de Bach i Telemann, fins a arribar a música contemporània recreada per aquestes dues joves intèrprets, que estan fent una carrera molt important a Europa. Així, també es podran escoltar peces de Bernhard Krol, Bernhard Eduard Müller, Étienne Isoz, Maurice Duruflé, a més de la improvisació de la pròpia organista. Aquest concert es podrà escoltar en directe, a través de Montserrat Ràdio.

El darrer concert del certamen serà el dissabte 20 d’agost i anirà a càrrec del duet format pels germans de Manchester Tom i Jonathan Scott, que ja van actuar al FIOM de l’any 2017.

«La mirada del biblista» es manté a la Sala Daura

La mirada del biblista. Instants d’eternitat. El Pròxim Orient al fons fotogràfic del P. Ubach, que mostra a la Sala Daura del Museu de Montserrat les fotografies que el biblista i orientalista P. Bonaventura Ubach (1879-1960) va fer a Síria, a l’Iraq, al Sinaí, i sobretot a Palestina, durant les primeres dècades del segle XX, es podrà visitar fins el 8 de gener. Des de l’obertura d’aquesta exposició han visitat el museu (mostra permanent i temporal) més de 28.000 persones.

Dones beduines amb nens | P.B.UBACH