1. Fira de la Xocolata i la Ratafia, Berga

Dissabte, de 10 a 20 h, al carrer del Roser, parades de productes relacionats amb la xocolata i la ratafia. De 10 a 20 h, al carrer del Roser, taller de sabó exfoliant de xocolata, taller de cacau de llavis de xocolata, taller d’espelmes de xocolata i ratafia i taller de bombes de bany, a càrrec del Centre d‘Estètica i Thalassoteràpia Adela. Dos tallers a escollir: 7 euros. De 10 a 20 h, al carrer del Roser, demostració d’elaboració de xocolata a braç del segle XVI al segle XIX. De 10 a 13 h, a la plaça dels Països Catalans, taller de piruletes de xocolata, a càrrec d’Artistàlia Management. De 10 a 13.30 h, a la plaça dels Països Catalans, fase eliminatòria del 23è Concurs de Ratafia de Berga, a càrrec d’un jurat professional. Consultar les bases a www.festaratafiaberga.cat. D’11 a 13 h, a la plaça dels Països Catalans, tastos de xocolata i ratafia, a càrrec del Casal Panxo. Venda de tiquets en el moment del tast: 5 euros. A les 11 h, a la plaça dels Països Catalans, concert de l‘Escola Municipal de Música de Berga. A les 12.30 h, a la plaça dels Països Catalans, vermut musical i concert de Format3, a càrrec del Casal Panxo. A les 17.30 h, a la plaça dels Països Catalans, espectacle Préssec i Bruixes amb xocolata, a càrrec de Cia. Patawa. A les 18 h, a l’aula de català del Casal Cívic, xerrada etnobotànica: Ratafia: les seves plantes i receptes recollides en la prospecció etnobotànica del Berguedà, a càrrec de Maria Orriols Vernet, estudiant predoctoral a la UB i del grup de recerca etnobotànica dels Països Catalans. A les 18.30 h, a la plaça dels Països Catalans, xocolatada popular. Sense lactosa, per a infants i adults. De 18 a 20 h, al Cinema Catalunya, fase final del 13è Concurs de Ratafia de Berga, i repartiment de premis a les millors ratafies del certamen. A les 21 h, al Cinema Catalunya, sopar ratafiaire solidari. Tiquets: 15 euros; i 13 euros per als socis del Casal Panxo. A la venda a www.festaratafiaberga.cat. A les 23 h, al Casal Panxo, concert ratafiarire amb Pasqual i els desnatats. Més informació firaxocolata.ajberga.cat i www.festaratafiaberga.cat. 

2. Espectacle infantil «Safari», Manresa

Dissabte, a les 17.30 h, al teatre Conservatori. Espectacle de la Cia. de Comediants La Baldufa, que proposa un viatge bestial a la sabana amb els intrèpids Pinyot i Caarabassot. En el marc de la programació d’Imagina’t. Entrades: 8 euros, i 6 euros per als socis d’Imagina’t. A la venda a www.kursaal.cat.  

3. Festivitas Bestiarum, Igualada

Dissabte, a les 11 h, plantada de figures a la plaça de Cal Font. A les 12.30 h, cercavila bestial circular. Acte sense foc. A les 14 h, dinar de colles a l’Escorxador. A les 17 h, cercavila de trasllat de la imatgeria de Cal Font a l’Escorxador. Acte sense foc. A les 19 h, acte institucional Festivitas Bestiarium a la Nau Central de l‘Escorxador. Durant l’acte es farà el lliurament dels 7 premis Best. Ho organitzen: Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i Ajuntament d’Igualada.

4. 7è Mercat del Trumfo i la Sal, Odèn

Diumenge, a les Salines de Cambrils dels Pirineus. a les 9 h, inici del marcat amb parades de productors locals de trumfos i artesans, amenitzat i conduït per Pep Callau. A les 10.30 h, demostració de cuina amb trumfos, a càrrec de Begoña Iglesias i Laura Pedrola, cuineres del restaurant-hotel Villaró del Bosc. A les 11 h, espectacle infantil Kamishibai, de la companyia NS danza i visita guiada al Salí. A les 11.130 h, benvinguda de les autoritats. A les 12.30 h, visita guiada al Salí. A les 13 h, degustació de la cuina de trumfos, a càrrec de cuineres del municipi i dels restaurants Fonda Casanova, Fonda Ca l’Agustí, càmping La comella i la Teuleria. Tast de vins a càrrec del celler de Roc Falcon i del celler del Miracle. A les 15 h, cloenda. Al llarg del matí, demostracions de cuina amb trumfos, torn, elaboració de neules, jocs de fusta gegants, sortejos... Hi haurà zones de pàrquing i servei de bus entre Cambrils i el Salí. En cas de pluja o mal temps, la fira es traslladarà al pavelló de Cambrils. 

5. Espectacle infantil «De poetes cançonetes», Gironella

Dissabte, a les 18 h, al local del Blat. Espectacle de Toni Xuclà, en el marc del 8è Festival de Poesia Vila de Gironella. Entrades: 1 euros de 0 a 12 anys; i 2 euros a partir de 13 anys. A la venda a

6. Taller familiar «Tècnica 3-6», Manresa

Diumenge, a les 12 h, al Museu de l’Aigua i el Tèxtil. Activitat d’experimentació i descoberta de la tècnica per a infants de 3 a 6 anys on podran interactuar amb diferents materials i propostes que els permetin reflexionar sobre conceptes bàsics relacionats amb la física i la tècnica. Preu: 2,5 euros els infants, i els adults amb l’entrada reduïda al museu. Més informació: www.parcdelasequia.cat.

7. Espectacle de Marcel Gros «Petit univers», Sallent

Diumenge, a les 11.30 h, a l’Espai Cultural Fàbrica Vella. Espectacle del clown manresà Marcel Gros en el Dia Mundial de la Infància. Entrades: 6 euros. Gratuït per als menors de 4 anys. A la venda a fabricavella.sallent.cat.

8. Portes obertes al Museu de la Pell d'Igualada

Dins la Setmana de la Ciència i fins diumenge, portes obertes al Museu de la Pell d’Igualada. També diumenge, a les 11 h, visita a la depuradora dels blanquers i presentació de l’IDR-Biològic. És el pilar de la política mediambiental de Leather Clúster Barcelona. Gratuïta. Cal fer inscripció.

9. Teatre amb «Les nenes no haurien de jugar a futbol», Camps

Dissabte, a les 19 h, representació de l’obra de Marta Buchaca, a càrrec del Grup de Teatre de l’ACR de Fals, dirigit per Francesc Parcerisas. Entrada gratuïta.

10. Concert de Quartet Mèlt a Sant Fruitós

Dissabte, a les 20 h, al Teatre Casal Cultural. Concert del quartet, amb el santfruitosenc Oriol Quintana, que presenta l’espectacle Celebrem!. Entrades: 8 euros, anticipades: i 10 euros, a taquilla. A la venda a codetickets.com, i a l’àrea de Cultura, NexeJove i biblioteca.