Plans nadalencs que no et pots perdre aquest 6 de desembre

T'oferim una sèrie de propostes per sortir de casa en l'arrencada del pont de desembre

Imatge d'arxiu d'una Fira de Nadal d'Igualada

Imatge d'arxiu d'una Fira de Nadal d'Igualada

Redacció

Fires, mercats nadalencs, encesa de llums... El pont de desembre arrenca amb una oferta variada i copiosa de propostes nadalenques per sortir de casa aquest 6 de desembre. Te les llistem:

Nadal

BERGA 

Fira del Joc i de Nadal -Dimarts, de 10 a 14 i de 16 a 20 h, al passeig de la Indústria, jocs tradicionals reciclats de Guixot de 8 i jocs al carrer de la Cia L’Anònima. Demostració de prototips de Mareas Misteriosas, jocs sobre pirates i tresors amb Deriva.  Jocs de km 0 amb l’editorial En peu de joc. Els jocs de Mancala amb Awalé. Demostració del prototip de Monstre de Soroll, a càrrec d’Eric Renau. Jscs de km0 amb l‘editorial GDM. Jocs de rol per a tothom, a càrrec de Festival de Joc dels Pirineys. Goalball, a càrrec de l’Associació de Discapacitats Visuals de Catalunya. Gimcana de la fira per omplir el passaport lúdic amb Som Petits. Photocall. Jocs de Meli i Meffer’s a l’espai Ludus Mundi. De 10 a 14 h, banc de sang. De 10 a 13 i de 16 a 19 h, taller de tions de fang a càrrec de Yolanda González. A partir de 6 anys. De 10 a 13 i de 16 a 19 h, Activitat Mortívors a Howarts, per un grup de 8 a 20 persones. A partir de 10 anys. A càrrec del Festival del Joc del Pirineus. A les 12 h, taller de contes del Japó: El país del sol naixent, a càrrec de les germanes Broccoli Games. A les 12 h, presentació del llibre Camí de Papallona, a càrrec de l’autora, Eva Roig, i de l’il·lustrador, Rubén Torres, i la participació del grup De Tu a tu. A les 12 h, L’hora del conte amb Antònia i Gemma. A les 18 h, presentació del llibre Sonos Ludum, a càrrec de la Cia de Jocs L’Anònima. A les 18 h, taller de contes del Marroc: Les caravanes del desert, a càrrec de les germanes Broccoli Games. A les 19 h, acte de reconeixement dels 10 anys de la Cia de Jocs L’Anònima. Organització: Ajuntament de Berga i la Cia de Jocs L’Anònima.

CARDONA

Mercat de Nadal de la UBIC - Dimarts, tot el dia, al centre històric. A la tarda hi haurà cantada de nadales a càrrec de la Coral Cardonina.

GIRONELLA

Market Gironella Vila de Nadal -Estarà obert fins al 5 de gener, a la plaça de l’Estació. Fins diumenge, obert cada dia, d’11 a 14 i de 15.30 a 21 h. Activitats: dimarts, a les 18 h, concert amb Àuria Franch. 

IGUALADA 

Fira de Nadal -Des de dimarts i fins al 18 de desembre, al nucli antic. Els divendres i el dimecres 7 de desembre, de 17 a 20.30 h; els dissabtes i el dimarts 6 i el dijous 8, de 10 a 13.30h i de 17 a 20.30 h; i els diumenges, de 10 a 13.30 h. Tradicional fira en casetes de fusta als carrers del nucli antic.

RINER

Fira de Nadal -Dimarts, de 10 a 14 i de 16 a 19 h, al pati de la Casa Gran del Miracle, 17 paradetes i una desena d‘activitats paral·leles: infantils, lúdiques, culturals, gastronòmiques i formatives. Els expositors provindran de micropobles del Solsonès, l’Alt Urgell i les Garrigues, que oferiran productes alimentaris de proximitat i artesania. A les 11 h, taller de micropobles per a la mainada. A les 17 h, inauguració de l’exposició en homenatge al poble d’Ucraïna de Sulvia Tua. De 12 a 14 i de 18 a 19 h, servei de vi calent i secallona a l’estil rirenc. Durant tota la jornada, portes obertes a la cuina, quadra i foc de rotllo de la Casa Gran, a l’exposició de tions i pessebres, a l’Espai Barroc i a l’Espai Natura, a més de visites guiades a l’exposició Intimitats al descobert. 

STA MARGARIDA DE MONTBUI

Encesa de llums -Dimecres, a les 18 h, al Boulevard. 

LA SEU D’URGELL

Els Minairons van a les escoles -Dimecres, matí i tarda, als centres educatius.

VILANOVA DEL CAMÍ

Fira de Nadal -Fins al 18 de desembre, de 10 a 14 i de 17 a 20.30 h, a la plaça del Mercat, casetes amb comerços i entitats.

Trobations -Fins al 22 de desembre, exposició de tions a diferents indrets del municipi.

Fires i festes

L’ESTANY

29a Fira de Tardor de l’Estany -Dimarts, Estany amb La Marató. A les 12 h, a l’església, concert poetitzat La Filadora del temps, amb Núria Serra i Carlos Garcia Bianchini. En el marc del festival CCMoianès Cultura Inquieta. A les 17 h, al cine, classe magistral de zumba a càrrec de Mari Tirado. A les 18.30 h, al cine, ballada de sardanes. 

Caminades

MANRESA

Associació de Veïns de la Sagrada Família -Dimecres, a les 7.50 h, trobada davant del CAP, caminades curtes: a la font del Llorer-Sant Pau. 7 km. 2 hores i 10 minuts. A les 7.45 h, caminades mitjanes: a la Rosaleda. 10,30 km. 2 hores i 35 minuts. A les 7.50 h, caminades llargues: al barri de les Farreras. 14,60 km. 3 hores i 10 minuts.

Visites

MANRESA

Visita guiada de la Puríssima -Dimarts, a les 12 h, a la basílica de la Seu. Es visitarà la capella dels Favets, l’Espai Oliba i el claustre i es pujarà a la primera coberta de la basílica. Proposta de la Confraria de la Puríssima, els Amics de la Seu i la basílica.

Subscriu-te per seguir llegint