Els plans que no et pots perdre aquest cap de setmana a la Catalunya central

Els dies 9, 10 i 11 de desembre estan replets d'activitats nadalenques, fires i opcions per als més petits

Redacció

Busques plans nadalencs per aquest cap de setmana? Entre el 9 i l'11 de desembre, la Catalunya central acull una llarga llista d'esdeveniments per a tots els públics. Fires, festes, enceses de llums, mercats de Nadal i activitats per als més petits esdevenen en protagonistes aquests dies.

Nadal

BERGA

  • Venda d’artesania a la botiga de l’associació Ginkgo APAC Berguedà: Els dissabtes 10 i 17 de desembre, de 10 h a 14 h; i els dies 12, 13, 14, 15, 16, 19 i 20 de desembre, de 17 a 20 h. 

CARDONA

  • «Uns pastorets de pel·lícula»: Dissabte, a les 20 h, i diumenge, a les 17 h, al teatre Els Catòlics. Organització: AFA Escola Patrocini. Entrades: entrades.cardonaturisme.cat.

CASTELLBELL I EL VILAR

  • Nadal creatiu: «Agenda 2023»: Dissabte, de 10 a 14 h, a l’antiga biblioteca. Preu: 15 euros. Cal inscripció prèvia a www.castellbellielvilar.cat
  • «Caça tions i portem el pessebre a la barraca del Rasot del Puig»: Diumenge, a les 11 h, trobada a l’esplanada del camp de tir. Cal inscripció prèvia a www.castellbellielvilar.cat. 
  • Inauguració del pessebre monumental: Diumenge, a les 18 h, a Cant Burés. Organització: Grup pessebrístic CBV.
  • «Encén el nadal»: Diumenge, a les 19 h, a la plaça de Lluís Companys.

CASTELLNOU DE BAGES

  • 2n Mercat de Nadal: Diumenge, de 12 a 17 h, a Cal Segudet. Mercat en un entorn rural, que aplegarà parades de productes artesans i diversos tallers. Concert amb tres dels components del grup Quinto Carajillo. Demostració de cuinar paelles. Dinart i consumició: 25 euros. Cal fer reserva al 630 738 581. 

COANER

  • Pessebre a Coaner: Diumenge, a partir de les 9 h, sortida des del pla de la Font de Súria de la passejada fins a Coaner per plantar un pessebre de muntanya davant de Sant Julià. Hi haurà brou calent, pa, botifarra, brasa i porrons per fer-se l’esmorzar. Cantada de nadales amb la Llanterna i la Sorissons. Parada de records de Coaner. Es podran visitar les pintures del santuari en restauració. Organització: Amics de Coaner i Centre Excursionista de Súria.

GIRONELLA

  • Market Gironella Vila de Nadal: Estarà obert un total de 24 dies, fins al 5 de gener, a la plaça de l’Estació. Hi haurà 21 parades diferents i més de 70 marques amb l’objectiu d’afavorir la rotació de paradistes. Hi haurà oferta de productes artesans, alimentaris i comerç local. Fins a l’11 de desembre, obert cada dia, d’11 a 14 i de 15.30 a 21 h. uActivitats: avui, a les 18 h, concert amb Trending Covers. Dissabte, a les 10 h, taller infantil de manualitats. Gratuït. Cal fer inscripció a entradium.com. A les 18 h, concert amb Sara Roy. Diumenge, a les 12 h, vermut musical amb Mel’s. A les 18 h, concert amb l’EMM de Puig-reig i cantada conjunta de corals amb EMM de Puig-reig, coral infantil i juvenil Les Veus de Gironella, Coral Estel, Coral Si Fa Sol Fa, Escola de Gironella, Fedac Gironella, Escola Sant Marc i EnCants. Més informació a www.visitgironella.cat

IGUALADA

  • Fira de Nadal: Fins al 18 de desembre, al nucli antic. Els divendres, de 17 a 20.30 h; els dissabtes, de 10 a 13.30 i de 17 a 20.30 h; i els diumenges, de 10 a 13.30 h. Tradicional fira en casetes de fusta instal·lada als carrers del nucli antic.
  • Calendari d’Advent: 24 històries de llum: Fins al 24 de desembre, a les 19 h, a la plaça de Cal Font, al Niu Màgic els fanalers hi explicaran un conte i hi encendran un fanal cada dia, fent el compte enrere fins a Nadal. Els fanalers sortiran de Cal Maco uns minuts abans de les 7 i aniran il·luminant els carrers fins a entrar al Niu.
  • «Fer cagar el tió»: Dissabte, de 17 a 18.30 h, a la plaça de l‘Ajuntament. Dins de les activitats de la Fira de Nadal. Gratuït.
  • Igualada Gospel Choir: Dissabte, a les 19.30 h, a la plaça de l‘Ajuntament.
  • Flashmob Auntempo: Diumenge, a les 11 h, a la plaça de l’Ajuntament, a càrrec de l’Acadèmica de dansa Auntempo.
  • Coral Merlet: Diumenge, a les 12 h, a la plaça de l’Ajuntament, concert de Nadal.

LLADURS

  • Market de Nadal a l’hotel La Vella Farga: Dissabte i diumenge, d’11.30 a 19.30 h, a la plaça de la Vella Farga i diferents sales del recinte, celebració de la segona edició de l’esdeveniment, que oferirà productes (accessoris de pell, roba, dolços, floristeria, decoració de nadal, cosmètica natural...), tallers (de corones de flors artesanes, perruqueria i estètica per a festes), música (vermuts musicals amb el duet acústic Elisa Mas i Marc Badia i actuació del cantant solsoní Marc Anglarill), gastronomia (tast de vins i menús) i activitats per a totes les edats (espectacle de màgia). Obert a tothom amb accés gratuït.

MANRESA

  • El bosc màgic dels tions: Dissabte i diumenge, de 10 a 13 h, i de 16 a 17 h, sortida des del parc infantil dels Comtals. Un grup de joves -Tions Montanyà- inicien un circuit dins del bosc del barri d’Els Comtals per recollir tions. Cal inscripció: 722 44 75 39. Preu: 4 euros per persona; 25-30 euros per família. Inclou un got de xocolata o cafè i coca. Organització: Associació de Veïns Els Comtals.
  • Fira de Santa Llúcia: Dissabte i diumenge, a la plaça Major. Mercat on trobar els elements imprescindibles per preparar el Nadal i fer el pessebre. Artesania, productes del camp, plantes, elements decoratius i tota classe de regals. També hi haurà els capgrossos del Lluquet i el Rovelló, el moto carro de la pel·lícula de Plàcido per fer-s’hi fotos i actuacions itinerants. Inspirat en les experiències escape room es pot gaudir del Misteri del Balç. Preu, més informació i inscripcions a www.manresaturisme.cat. Dissabte, de 10.30 a 12.30 i de 17 a 19 h, a la plaça Major, cagatió gegant solidari. Preu: 1 euro. De 10.30 a 13.30 i de 16.30 a 20.30 h, a la plaça Major, photocall nadalenc. Preu: 3 euros. D’11 a 13 i de 16 a 18 h, a la plaça Major, taller de pintar cares a càrrec de la Fundació La Xarranca. A les 18 h, de la plaça Sant Domènec a la plaça Major, espectacle de percussió a càrrec dels Batrakes. A les 18 h, a la plaça Major, exhibició de hip hop a càrrec de l’escola Julieta Soler. A les 19.30 h, a la plaça Major, cantada de nadales a càrrec de l’Orfeó Manresà. Diumenge, de 10.30 a 12.30 i de 17 a 19 h, a la plaça Major, cagatió gegant solidari. Preu: 1 euro. De 10.30 a 13.30 i de 16.30 a 20.30h, a la plaça Major, photocall nadalenc. Preu: 3 euros. D’11.30 a 13.30 h, a la plaça Major, taller de Nadal a càrrec de la Fundació La Xarranca. A les 12.30 h, a la plaça Major, ballada a càrrec del grup de dansa Cor de Catalunya. Dimarts, tot el dia, al claustre de Santa Maria de la Seu, tradicional ofrena de ciris. De 10 a 20.30 h, a la baixada de la Seu, mercat de parades nadalenques. A les 11 h, a Santa Maria de la Seu, missa de Santa Llúcia. A les 18.30 h, a la baixada de la Seu, cantada de nadales a càrrec de l’Orfeó Manresà. Organització: Ajuntament de Manresa, Fundació Turisme i Fires de Manresa i Amics de la Fira Santa Llúcia. 
  • Mercat extra Nadal dels Somiatruites: Dissabte i diumenge, de 10 a 20 h, a la Plana de l’Om. Un mercat ple de propostes d’artistes i artesans locals per trobar regals curiosos per aquestes festes nadalenques. Organització: Associació Cultural Els Somiatruites.
  • Taller de boles de Nadal: Dissabte, d’11 a 14 h, al mercat Puigmercadal (muralla del Carme, 5). Per aprendre a fer boles decoratives per a l’arbre de Nadal. Per a infants de 4 a 12 anys. Organització: Mercat Puigmercadal. Col·laboració: Ajuntament de Manresa. 
  • «La Forjadora de Claus»: Dissabte i el dissabte 17 de desembre, a la botiga Abacus (Barreres 22). Activitat per a famílies amb una dinamitzadora, que ensenyarà a dissenyar claus úniques i especials. De totes les claus entregades, Abacus Manresa n’escollirà una per sorteig per fer la seva Clau Mestra, que permetrà a l’infant que l’ha creat rebre un regal triat per ell a la botiga. Més informació a laclaudenadal.abacus.coop.
  • Pista de gel: Oberta cada dia fins al 15 de gener, a la plaça Sant Domènec. Els dies escolars funcionarà de 17 a 21 h, i els caps de setmana, festius i vacances escolars, d’11 a 21 h. Els dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener, d’11 a 20 h. Preu: 7 euros, que inclouen els patins. Descomptes per als clients del comerç de Manresa. Els centres educatius de Manresa tenen un descompte per als matins dels dies lectius, fent reserva prèvia a ubicmanresa@ubicmanresa.com. Impulsada per la UBIC. 

SALLENT

  • «Viu el Nadal a Sallent»: Diumenges 11 i 18 de desembre, comerç obert. S’ofereixen vals de regal i descomptes. Organització: Sallent Comercial.
  • «Mou el cor per La Marató: Diumenge, a les 10 h, sortida des de la plaça Sant Antoni Maria Claret, caminada amb taller de marxa nòrdica i curses urbanes. Organització: Ajuntament de Sallent.
  • «Ens acompanyes al bosc de tions?»: Diumenge, a les 11 h, petita excursió familiar per trobar el bosc dels tions al serrat del Xipell, i emportar-se el tió a casa, amb obsequi i esmorzar per als participants. Tots els beneficis per a La Marató. Preu: 20 euros (tió, mapa, obsequi, bastó i esmorzar). Cal fer reserva. Organització: Foment Arqueològic Excursionista Sallentí.

SANT FRUITÓS DE BAGES

  • Pista de gel: Des de dissabte i fins al diumenge 22 de gener, a la plaça Onze de Setembre. Horaris: de dilluns a dijous, de 17 a 21 h. De divendres a diumenges i festius, d’11 a 14 i de 17 a 21 h.
  • Mercat de Nadal: Dissabte i diumenge, i dissabte 17 i diumenge 18 de desembre, durant tot el dia, al Cobert de la Màquina del Batre. Pista de gel, parades d’artesania, comerç local, gastronomia i activitats per a tota la família.

LA SEU D’URGELL

  • Mercat de Nadal: Des de divendres i fins diumenge, d’11 a 14 i de 15.30 a 20 h, al passeig Joan Brudieu. S’hi podrà trobar artesania, amb peces úniques fetes a mà. 

VILANOVA DEL CAMÍ

  • Fira de Nadal: Fins al 18 de desembre, de 10 a 14 i de 17 a 20.30 h, a la plaça del Mercat, casetes amb comerços i entitats.

Fires i festes

BERGA

  • Festa Major d’Hivern-Santa Eulàlia: Divendres, a les 19 h, a la sala de plens de l’Ajuntament de Berga, presentació dels resultats del Pressupost Participatiu de Berga 2023. A continuació, xerrada i presentació del calendari de l’Ajuntament de Berga 2023 Berga, dotze edificis singulars, a càrrec d’Anna Emília Puig i Toni Llargués. A les 21 h, a l’església de Sant Joan, Nit d’Art, demostració de pintura mural al fresc (Vioguia) i al tremp d’ou (El Jardí Romànic) amb música de Maaima Grup. Activitat gratuïta. Dissabte, a les 12 h, a la plaça de Sant Pere, espectacle familiar Una carretada de contes, a càrrec de Cia. La Guilla Teatre. Activitat gratuïta. A les 19.30 h, al Teatre Municipal, espectacle: Guillermotta, Vidal canta Guillermina Motta. Entrades: 10 euros, anticipades; i 13 euros a taquilla. A la venda a ticketara.com. Diumenge, a les 11 h, sortida des de l’oficina de turisme de la ruta guiada: Un tomb per la vida de Santa Eulàlia, a càrrec de Toni Gol. Activitat gratuïta. A les 12.30 h, a l’església de Santa Eulàlia, missa major amb cantada de la Coral Queraltina. A les 18 h, a la plaça de Sant Joan, audició de sardanes a càrrec de la Cobla Pirineu.

LA POBLA DE LILLET

  • 10a Fira de l’Allioli de Codony: Dissabte, fira de productes alimentaris, art i artesania. Esmorzar de la fira amb allioli de codony. Demostracions en públic. Concurs d’allioli de codony. Gastronomia típica de la fira. 

SALLENT

  • Mercat del vi i el formatge: Diumenge, a partir de les 10 h i durant tot el dia, a la plaça de la Verdura, travessia del Teatre i plaça Anselm Clavé. Organització: Sallent Comercial.

VECIANA

  • Festa de Santa Llúcia: Dimarts, la capella del nucli de la Rubiola romandrà oberta durant tot el dia.

Infantil

BALSARENY

  • «Campanilla, una aventura musical»: Dissabte, a les 18 h, a la sala El Sindicat, espectacle de teatre musical a càrrec de la Cia. Mundo Imaginarium. Campaneta i les seves amigues s’estan debilitant i perdent els ses poders. Una aventura al món màgic de les fades. Per a tota la família. En el marc de Tempo. Entrades: 3 euros. Preu únic.

ESPARREGUERA

  • «La tenda»: Diumenge, a les 18 h, a la Sala Petita del teatre La Passió. Espectacle familiar de Compagnie du Sarment. Fantasia nocturna per a dos actors, un video artista, un músic, uns quants monstres i una porta salvatge. A partir de 6 anys. Preus: 3,50 euros (infants fins a 15 anys, majors de 65 anys, jubilats, pensionistes i persones amb discapacitat amb un acompanyant), 4,90 euros (joves de 16 a 25 anys, famílies nombroses i monoparentals i persones en situació d’atur) i 7 euros entrada general. A la venda a entrades.esparreguera.cat. 

MANRESA

  • Club del videojoc: Divendres, a les 18 h, a l’Espai Maker de la biblioteca del Casino. Per a infants de 10 a 12 anys.
  • «On vas Moby Dick?»: Dissabte, a les 17.30 h, al teatre Conservatori. Espectacle de la Cia. Centre de Titelles de Lleida, que amb un muntatge de titelles s’endinsa en la història de Moby Dick. Entrades: 8 euros, i 6 euros per als socis d’Imagina’t. A la venda a www.kursaal.cat.  

MARTORELL

  • «La motxilla de l’Ada»: Diumenge, a les 12 h, a la Nau #2 de Ca n’Oliveres. La companyia Teatre al detall presenta un espectacle amb música en directe de la Tresca i la Verdesca. Entrades: 7 euros. Ala venda a entrades.martorell.cat. Organitza: La Xarxa.

OLESA DE MONTSERRAT

  • Patis oberts: Dissabte, de 10 a 13 h i de 15 a 17 h, a l’escola Josep Ferrà i Esteve i escola Mare de Déu de Montserrat. Organització: Ajuntament d’Olesa, departament d’Ensenyament i departament de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+.  

Subscriu-te per seguir llegint