Plans imprescindibles per fer fora de casa els pròxims dies

Llistem algunes de les propostes culturals i socials que tindran lloc a la regió central aquest cap de setmana

Imatge d'arxiu de Jardins de la Llum del 2022

Imatge d'arxiu de Jardins de la Llum del 2022 / Arxiu

Redacció

Les comarques de la Catalunya central presenten un bon ventall de propostes per sortir de casa aquest cap de setmana. N'hem fet una selecció per a tu.

Fires i festes

MANRESA

Festa de la Llum -La capital del Bages recupera molts dels esdeveniments que es van suspendre l'any passat a causa de la pandèmia. Informa't:

NAVARCLES 

Festa Major d’Hivern -Dissabte, a les 20.30 h; i diumenge, a les 18 h, al teatre-auditori Agustí Soler i Mas, espectacle de la 34a Febrada: Navarcles Batega, escrit i dirigit per Toni Soldevila Pérez, que dona a conèixer la figura de Marcel·lí Monrós, just l’any després del 50 aniversari de la seva mort. Entrades: 8 euros i 6 euros per a majors de 65 i menors de 25 anys. A la venda a navarcles.fila12.cat i a taquilla de 17 a 19 h. Organització: Grup de Treball Febrada a Navarcles i Ajuntament de Navarcles. Diumenge, a les 11 h, al monestir de Sant Benet de Bages, missa en honor a Sant Valentí i Sant Benet. A les 12 h, a la sala d’actes de l’ajuntament, 50è aniversari Marcel·lí Monrós, conferència i taula rodona Marcel·lí Monrós, una glòria de Navarcles, a càrrec del doctor Josep Maria Carrera i Macià, acompanyat d’altres personalitats. Organització: Grup Art Navarcles i Societat Coral Harmonia El Coro. Dissabte i diumenge, cap de setmana de l’esport.

SANT FRUITÓS DE BAGES

Festa de l’Arròs -Diumenge, de 8 a 10 h, inscripcions al Nexe-Espai de Cultura del 48è Concurs de pintura ràpida. Bases: www.santfruitos.cat. A les 9 h, botifarrada popular. A partir de les 10 h, fira d’artesans i comerciants. A partir de les 10 h, mostra d’entitats i comerç local. De 10.30 a 14 h, a Can Figueras, passejades amb ponis i cavalls del Club Hípic Sant Fruitós. A les 11 h, 28a Mostra de puntaires. A les 12 h, plantada de gegants de la 24a trobada gegantera amb la participació d‘una desena de colles. Organització: Geganters i Grallers de Sant Fruitós de Bages. A les 12 h, audició de sardanes amb la cobla Lluïsos de Taradell i actuació de l’esbart Som Riu d’Or. A les 12.30 h, cercavila de la 24a trobada gegantera. A les 12.30 h, inici del concurs de cuina d’arrossos. A les 13 h, a la plaça de la Vila, recepció d’autoritats i convidats. A les 13.30 h, passada d’autoritats i parelles al Bosquet, acompanyats de les colles de geganters, amb l’acompanyament musical de la cobla Lluïsos. Tot seguit, benedicció i repartiment de l’arròs i homenatge a les Parelles de la Festa de l’Arròs. A les 14.45 h, lliurament de premis del concurs d’arrosos, amb lectura del veredicte del jurat i repartiment de premis. A les 15.15 h, ball de cloenda amb els gegants de Sant Fruitós de Bages. A les 18 h, al Nexe-Espai de Cultura, inauguració de l’exposició del 48è concurs de pintura ràpida i lliurament de premis. A les 18 h, al Teatre Casal Cultural, espectacle musical de playback El gran show de Ca l’Arola, a càrrec de l’associació d’avis Ca l’Arola. Organització: Associació de la Gent Gran de Sant Fruitós.   

SÚRIA

Suriatrastos -Dissabte, de 9.30 a 14 h, a la plaça de la Serradora. Mercat mensual d’intercanvi i venda d’objectes de segona mà. Més informació: www.suria.cat/suriatrastos. Organització: Ajuntament de Súria.

ALTRES PROPOSTES

Música

CAPELLADES 

Manuel Moreno Punti -Diumenge, a les 12 h, a la cafeteria La Lliga. Concert vermut amb acordió solista. Amb motiu del seu 70è aniversari, Moreno oferirà tangos, havaneres, pasdobles, jotes... Entrada amb consumició. La recaptació es destinarà a Càritas de Capellades. 

IGUALADA

Just in time -Divendres, a les 19.30 h, a l’auditori de l’Escola i Conservatori Municipal de música d’Igualada. Concert protagonitzat per alumnes que oferirà temes de jazz i també de bossa nova. Entrada gratuïta.

Fòrum Vocal i Coral Mixta -Diumenge, a les 18.30 h, a l’església del Roser. Concert d’intercanvi amb el cor Fòrum Vocal de Barcelona i la Coral Mixta d’Igualada. Interpretaran una obra conjunta de Manuel Oltra. Entrada gratuïta amb taquilla inversa. 

MANRESA

Voilà! Cafè-teatre (Cós, 74)- Divendres, a les 21 h, concert de Lere, músic i compositor barceloní, establert a Màlaga, que presentarà nou disc. Entrades: 10 euros. Dissabte, a les 21 h, concert de Litus i Pablo Novoa, integrants de la banda del programa Late Motiv d’Andreu Buenafuente. Entrades: 10 euros. A la venda a www.voila.cat.

El Sielu (Valldaura, 1) -Divendres, a la sala Hits, Iska. Dissabte, a la sala Hits, Sielu Carnaval amb DianaBZN i Hal9000. A la sala Techno, Maadraassoo i Peter B.

Stroika (av. dels Dolors, 17)-Divendres, a les 00 h, Stroika Carnaval: Herois vs Malvats. concurs de disfresses i animació amb Broskys. Entrada gratuïta abans de les 02 h mitjançant llista per WhatsApp al 666 429 926 (Gemma). Entrades anticipades i a taquilla. Informació: www.stroika.cat. 

Ara Malikian -Dilluns, a les 20 h, a la Sala Gran del teatre Kursaal. Concert d’un dels violinistes més virtuosos del panorama internacional, en el qual fa un homenatge a la infància. Entrades exhaurides.

MOIÀ

Joventuts Musicals de Moià -Dissabte, a les 18 h, a l’auditori Sant Josep. Concert d’Aurora Peña, soprano; i Giorgio Celenza, piano, amb el programa Nuit d’étoiles. Entrades: 5 euros. Gratuït per als socis. 

PIERA

«Divertimento» -Diumenge, a les 18 h, a l’aula municipal de música Maria Escolà i Cases. Concert benèfic de música clàssica amenitzat amb l’explicació d’anècdotes de grans compositors. Interpretat per Adrià Perea, piano; i Anna Kovaceciv, violí. Narradora: Montse Cantí. Amb taquilla inversa a la sortida, a benefici de la campanya Repte Metàstasi de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona. 

Escena

IGUALADA

Festival de dansa -Divendres, a les 20 h, al Teatre Municipal Ateneu. Espectacle per a la investigació del càncer infantil, amb la participació d’escoles de dansa i agrupaments de la ciutat. Entrades: 5 euros. A la venda a taquilla una hora abans de l’actuació.

«Moriu-vos» -Diumenge, a les 18 h, al Teatre Municipal l’Ateneu. Espectacle sobre la vellesa amb música, paraules, imatges i cossos en moviment. A càrrec de Teatre de l’Aurora i Cultura i Conflicte. Entrades: 20, 18 i 15 euros. Consultar abonament. A la venda a www.teatremunicipalateneu.cat. 

MANRESA

«Girls like that» -Divendres, a les 20 h, a la Sala Petita del teatre Kursaal. Espectacle que reflexiona sobre els estereotips de gènere i l’estigmatització sexual. En el marc del icle RBLS (Rebels), adreçat a joves a partir de 16 anys. Entrades: 6 euros. A la venda a les taquilles, al 93 872 36 36 i a www.kursaal.cat.

«El Petit Príncep» -Dissabte, a les 12, 17 i 20 h; i diumenge, a les 12 i a les 18 h, a la Sala Gran del teatre Kursaal. Musical amb la història de Saint-Exupéry a càrrec d’Àngel Llàcer, Manu Guix i La Perla 29. Pera públic a partir de 4 anys. Entrades exhaurides.

«Jaleiu» -Dimarts, a les 18 h, a la Sala Gran del teatre Kursaal. Espectacle per celebrar els 16 anys del teatre Kursaal amb el bon humor de Guillem Albà i la música de La Marabunta. Entrades: 18 euros; i 15 i 6 euros amb descomptes. A la venda a les taquilles, al 93 872 36 36 i a www.kursaal.cat.

Subscriu-te per seguir llegint