Quins plans puc fer a la Catalunya central aquest cap de setmana?

Et llistem les fires, festes i activitats esportives més destacades dels pròxims dies

Redacció

Busques plans per fer aquest cap de setmana? Entre el 10 i el 12 de març, la Catalunya central ofereix una àmplia varietat d'activitats per a tota la família. Te'n llistem les més destacades:

Esport

MANRESA

  • Diumenge, a les 10.30 h, a la plaça de les Oques, Cursa de la Dona. Organització: Gimnàs Vela, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa.

Fires i festes

CAL ROSAL

  • Mercat de Productors: Diumenge, de 10 a 14 h, a la porta del comerç de Cal Rosal. Amb El Soler de Preixana, explotació familiar ecològica de porcí i boví de cicle tancat. Activitats infantils i familiars, taller d’elaboració de producte porcí, música en directe amb Trending Covers i els productors de la comarca.

MANRESA

  • 6enes Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià: Dissabte i diumenge, al museu de l‘Aigua i el Tèxtil, amb tastos, demostracions de cuina i mercats de productes agroalimentaris de proximitat. El territori convidat és La Rioja. Hi haurà zones d’accés lliure com el mercat i el bar de vi, però hi haurà activitats amb inscripció prèvia a www.manresa2022.cat. Dissabte, d’11 a 11.45 h, tast d’olis i formatges de la Sierra de Cameros, a càrrec de Clara Espinosa, presidenta de la DOP Aceite de La Rioja. De 12.15 a 13 h, El Bages, paisatge ignasià i bons aliments, amb 3 vins i 3 tastos. De 13.30 a 15.14 h, El tast del pelegrí: Manresa, gastronomia i espiritualitat, amb Ignasi Sala, del Mas de la Sala, i Anna Castillo, sommelier. De 17 a 17.45 h, Harmonia de vi i xocolata, amb Elena Corzana, enòloga i sommelier. De 18.15 a 19 h, productes de Km0 a la cuina de terra endins, a càrrec del Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages. De 19.30 a 20.15 h, La Rioja és la pera!, pastisseria i cuina dolça amb David Nicolás, de Pastelería Ramflor de Logronyo. Diumenge, d’11 a 11.45 h, El Bages, paisatge ignasià i bons aliments, amb 3 vins i 3 tastos. De 12.15 a 13 h, Tampantojo riojano, amb Esteban Alegría, del restauran La Comedia de Calahorra. De 13.15 a 14.15 h, La cuina d’Ignasi Domènech interpretada per Marc Ribas, amb el cuiner de Cuines i Joc de cartes. 

NAVÀS

  • 11a Mostra de Vins: Diumenge, a les 8 h, al Pla de les Alzines de Castelladral, caminada popular, amb recorreguts de 7 i 16 km. Servei d’esmorzar fins a les 11 h. Inscripció i esmorzars: 7 euros adults i 6 euros infants. 1 euro de descompte per a socis de l’Associació de Veïns i Amics de Castelladral. Reserves: 93 869 53 11. A les 11 h, fira artesana i agroelimentària i 11a Mostra de vinc del municipi de Navàs. Servei de bar. A les 12 h, ball folk amb la Diatònica. A les 14 h, arrossada. Preu: 15 euros, anticipada, i 17 euros, el mateix dia. Venda de tiquets a Josep Seriols, Polleria Lluïsa a Súria i Hote-Restaurant Castelladral. Informació: 93 869 53 11. Paquet arrossada i caminada: 20 euros. 

EL PONT DE VILOMARA

  • Festa del Contribuent: Divendres, a les 23 h, al centre cívic Evaristo de la Torre, concert amb Band The Cool. A les 02 h, ball amb Dj Arzzett. Dissabte, a les 11.30 h, a la biblioteca municipal, Un concert de pel·lícula, espectacle familiar amb cançons de pel·lícules d’animació amb la cantant i actriu Sílvia Blavia. A les 12 h, al poliesportiu, trobada de penyes, amb concurs de paelles per penyes. Cal haver fet inscripció a l’ajuntament. També es pot portar el dinar de casa. Hi haurà inflables per a la quitxalla. A les 15.30 h, al poliesportiu, Friki Bingo, obert a tothom. A les 16.30 h, al poliesportiu, concert amb Miguel de Lola. A les 16 h, a la plaça Major, audició de sardanes amb l’Orquestra Costa Brava. A les 18 h, al centre cívic Evaristo de la Torre, concert del Contribuent amb l’Orquestra Costa Brava. A les 23 h, ball del Contribuent amb l’Orquestra Costa Brava. De 00 a 05 h, al Casal Ledez, ball amb DJ,a càrrec de Jordi Armengol. Diumenge, a les 10.30 h, a l’església de Santa Maria Magdalena, missa cantada pel Cor Parroquial. A les 12 h, des de la plaça de l’Ajuntament, Encierro Pamplonica. A les 17 h, arribada del recaptador i cercavila, amb sortida des del centre cívic, acompanyada per la Batukada Les Vilatukades. En arribar a la plaça de l’Ajuntament, sorteig del contribuent. A les 17.30 h, al centre cívic Evaristo de la Torre, espectacle d‘animació El petit circ d’en Tonet, a càrrec de Sabacirc.

PUIGCERDÀ

  • 1a Jornada d’Informàtica: Dissabte, durant tot el dia, a la sala de Convencions del Museu Cerdà, Cyber Cerdanya 3.0, intel·ligència artificial, programació de videojocs... Organització: Grup de Recerca de Cerdanya.
  • Quinto: Diumenge, a les 18 h, al poliesportiu, a càrrec de la Colla de Gegants i Grallers de la Vila de Puigcerdà.

SANT VICENÇ DE CASTELLET

  • Festa de Sant Antoni Abat: Diumenge, a les 8 h, despertada de coets, esmorzar al porxo de Cal Soler i passejada musical. A les 12 h, cercavila amb els animals després de la repicada de campanes i de la benedicció dels participants. Amb la Banda del Triangle de Sants de Barcelona. A les 18 h, a Cal Soler, ball de Sant Antoni amb el conjunt Duet Solistes. Organització: Associació de Carreters i Cansaladers de Sant Vicenç de Castellet.

Subscriu-te per seguir llegint