Regió7

Regió7

Quins plans puc fer a la Catalunya central aquest cap de setmana?

Et llistem les fires i festes més destacades dels pròxims dies

Fira de Sant Josep de Gironella Arxiu

Busques plans per sortir de casa aquest cap de setmana? Doncs la Catalunya central ofereix una gran varietat de propostes per a aquests 17,18 i 19 de març. Et llistem algunes dels més destacades:

GIRONELLA

  • Fira de Sant Josep: Dissabte, a les 19 h, a l’Espai Santa Eulàlia, xerrada L’esport professional de l’automòbil, amb Jordi Riba i Gerard Sunyer. Gratuïta. Diumenge, a les 10 h, a l’avinguda Catalunya i el carrer Balmes, Omplim Gironella de Fira, comerç local i motor al carrer. A l‘avinguda Catalunya, Referents del motor gironellenc. A la plaça de l’Estació, durant el matí, exhibició de bike trial amb Foc als pedals. A les 10.30 h, a l’aparcament de la plaça de l’Estació, taller de castells a càrrec dels Castellers de Berga. De 5 a 13 anys. A les 11 h, a la plaça Pi i Margall, concentració de clàssics i vehicles d’interès esportiu a càrrec de l’Escuderia Gironella. A les 12 h, a l’aparcament de la plaça de l’Estació, Diada Castellera, amb els Castellers de Berga, Colla Jove de Sitges i Castellers de Cornellà. A les 17 h, amb inici a l’Espai el Blat, espectacle itinerant Estop. En el marc del cicle Culturitza’t. Gratuït.  

MANRESA 

  • Festa Major del Poble Nou: Dissabte, de 10 a 14 h, al carrer Font del Gat, mercat Donem-li una nova vida! Mercat de segona mà per vendre tot el què ja no s’utilitza. A les 17.30 h, a la plaça Mossèn Vidal, animació infantil amb Jaume Barri. a les 19 h, a la plaça Mossèn Vidal, ball de festa major amb el duet Solistes, format per Cristina i Josep Maria. A les 20 h, a l’església parroquial del carrer Sant Josep, 41, presentació del llibre Records d’un segle. Història del Poble Nou, a càrrec dels autors, Jaume Puig Bou, Albert Serra Serena i Josep Rafael Manuel Sabaté i pregó de la festa major amb la participació d’alumnes de l’escola Ave Maria. A les 21 h, a l’església parroquial concert del grup d’havaneres Mar i Vent.  Diumenge, a les 9 h, a la plaça Mossèn Vidal, botifarrada popular. 33a trobada de gegants del Poble Nou i 30è aniversari del gegantó Tinet. A les 9.30 h, plantada al carrer Sant Josep. A les 11.30 h, passejada amb la participació d’una dotzena de colles. A les 12.45 h, balls de gegants a a la plaça Mossèn Vidal. De 10 a 14 h, al carrer Sant Josep, 4t mercat d’artesans i 5è de comerciants. A les 10.20 h, a l’església parroquial, ofici de la festivitat de Sant Josep, patró del barri, amb la participació del Cor parroquial. A les 11 h, l’antiga església de la plaça Mossèn Vidal estarà oberta per poder-la visitar. D’11 a 13.30 h, a la plaça Mossèn Vidal, escacs a l’aire lliure. D’11 a 12.30 h, actuació del grup de tabalers Les Vilatukades. A les 12 h, a la plaça Mossèn Vidal, entrega de premis del 63è concurs de dibuix. De 16.30 a 19 h, a la plaça Mossèn Vidal, tarda d’inflables. A les 17.30 h, xocolatada amb coca. 

NAVÀS 

  • El Traster, espai de la tradició cultural i festiva de Navàs: Dissabte, a les 12 h, al Centre Enoturístic del Pla de Bages (carretera de Castellet, 31), inauguració del nou espai on estaran exposats l’Òliba, els bastoners, els cascavells, els nans i els gegants de Nàvas. Hi haurà pica-pica.

PUIGCERDÀ

  • Quinto: Diumenge, a les 18 h, al poliesportiu, a càrrec de la Colla de Gegants i Grallers de la Vila de Puigcerdà.

SÚRIA

  • Suriatrastos: Dissabte, de 9.30 a 14 h, a la plaça de la Serradora. Mercat mensual d’intercanvi i venda d’objectes de segona mà. Més informació: www.suria.cat/suriatrastos. Organització: Ajuntament de Súria.

Compartir l'article

stats