Les fires i festes que no et pots perdre aquest diumenge

Et presentem un recull de les millors propostes per gaudir a la Catalunya central

Redacció

MANRESA

  • 9a trobada de gegants a Manresa: Avui, a les 9 h, plantada a Casa Caritat. A les 11 h, cercavila des de la Ben Plantada passant per Crist Rei, Sant domènec i Plana de l‘Om, fins arribar a la plaça Major. A les 13 h, presentació i balls de les colles.

SANT SALVADOR DE GUARDIOLA

  • Sant Marc: Avui, de 10 a 14.30 h, als voltants de l‘església de Sant Savador de Guardiola, Fira del pa i el vi, mercat de productes gastronòmics de proximitat: formatges, embotits, mel, cellers de la DO Pla de Bages.... Amb degustacions de tastets gastronòmics i de vins. Servei de bar i futgoteca i música tradicional. De 10.30 a 13.30 h, carrusel del boter. De 10.30 a 13.30 h, joc de fusta per fer una colla casteller: Els xics del xurrac! A les 11.30 h, davant del Pedró, ballada de gegants. A continuació, ballada de les caramelles a càrrec de la Colla dels Quintos. A les 12. 30 h, a l’església, missa solemne de Sant Marc. A continuació, benedicció del terme i repartiment del panellet de Sant Marc. A les 13.30 h, a l’empostissat de les Alzines, concert vermut amb Set de Rumba. 

CASSERRES

  • 26a Fira del comerç i artesania i 42a trobada de caramelles: Avui, al matí, fira al passeig Bisbe Comellas, plaça Santa Maria i carrer Camí de Cardona. També hi haurà l’11a trobada de cotxes clàssics. Es farà un sorteig de 4 vals de 50 euros cadascun. A les 9 h, coca i xocolata per a tothom i tres sardanes amb la Cobla Berga Jove. A les 10 h, cercavila amb tots els grups de caramelles i la Cobla Berga Jove. A les 11 h, benvinguda de les autoritats i cantada dels grups participants. 

MURA

  • Trobada de gegants: Avui, a les 13 h, celebració dels 18 anys dels gegants Tina i Janot, amb una cercavila amb la participació de cinc colles. 

ROCAFORT

  • Festa major: Avui, a les 11 h, a la plaça Nova, Escape Street amb Lluc Bataller. A les 13.30 h, al camp d‘esports, arrossada popular (cal fer inscirpció anticipada) i cafè musical improvisat. Dilluns, a les 9.30 h, missa solemne i, tot seguit, cercavila de gegants. A les 11.30 h, al Casal de Rocafort, entrega del 25è Premi de poesia Josefina Oliveras. A les 12.30 h, a la plaça Nova, Sarau Folk i vermut.

Subscriu-te per seguir llegint