Nit temàtica

Nit dels Museus 2023 a Barcelona: dia, horari i museus oberts

Nit dels Museus 2022 al Cosmocaixa de Barcelona

Nit dels Museus 2022 al Cosmocaixa de Barcelona

Redacció

La Nit dels Museus torna dissabte vinent 13 de maig a Barcelona i les seves poblacions veïnes –Badalona, Cornellà, Esplugues, Hospitalet, Sant Adrià, Sant Joan Despí i Santa Coloma–. Aquest any, la nit temàtica comptarà amb un total de 90 museus oberts, que disposaran de 121 exposicions i 86 activitats organitzades. Cal tenir en compte que algunes d’aquestes activitats són amb reserva prèvia i amb aforament limitat. Els museus obriran les seves portes des de les 19.00 fins a les 01.00 hores.

Principals museus oberts

Dels 90 museus que obriran les seves portes al públic de forma gratuïta, en destaquen cinc. El primer, és el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), que a més d’obrir portes de forma gratuïta allotjarà una oferta gastronòmica a la Sala Oval i concerts de La Marxing Band del Taller de Músics i de la cantant Alba Armengou. Un altre museu que no pot faltar a la teva llista és el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), on a les 22.30 h tindrà lloc una sessió musical del DJ Pasaporteman.

El tercer museu a destacar a la Nit dels Museus és el Mooc Museum, reconegut en les últims dies per la visita de l’expresident dels Estats Units, Barack Obama, la seva dona, Michelle Obama, i el matrimoni Spielberg. Altres museus cèlebres són el Museu Picasso de Barcelona i la Fundació Joan Miró, on podràs submergir-te de ple en l’obra de dos dels pintors més influents de la història espanyola.

En aquest article hem seleccionat només cinc dels museus més coneguts de la llista de 90 museus oberts. Si desitges consultar la llista completa de museus, pots fer-ho clicant a aquest enllaç.

Afectació al transport públic

El Castell de Montjuïc també obrirà al públic diumenge vinent 13, i organitzarà concerts de música electrònica a càrrec del Festival Mostra. Amb tal d’assegurar la mobilitat fins al castell, la línia d’autobús 150 ampliarà el seu servei fins a la 1.50 h, quan realitzarà l’última sortida des de la fortalesa.