Quines fires i festes hi ha aquest cap de setmana a la Catalunya central?

T'oferim un ventall de propostes culturals i socials per sortir de casa els pròxims dies

L'ou com balla al claustre de la Seu de Manresa

L'ou com balla al claustre de la Seu de Manresa / Arxiu

Redacció

Patum, Corpus i Enramades són tres de les festes que se celebren aquest cap de setmana a la regió central. Consulta tots els actes que tindran lloc als municipis de l'àmbit del Regió7 els pròxims dies.

BERGA

  • La Patum:
  • Divendres, a les 9 h, a l’Espai Jove (Mossèn Espel, 13), sortida i passada de les comparses de la Patum infantil, amb la Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga. A les 11 h, a l’església parroquial de Sant Eulàlia, missa cantada per la Coral Queraltina. S’obsequiarà amb els tradicionals clavells i panellets. A les 12 h, a la plaça de Sant Pere, Patum infantil de lluïment amb la Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga. Tot seguit, a la casa consistorial, lliurament dels premis del 32è concurs de dibuix infantil. A les 17 h, a la plaça de Sant Pere, Patum infantil completa amb la Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga. uBarraques de la Patum: a la plaça Cim d’Estela. A les 18.30 h, cafè Trio. A les 21 h, Acts of God. A les 22.30 h, Juanxo Skalari & la Rude Band. A les 00.30 h, QNDA.
  • Dissabte, a les 11 h, passada amb la Cobla Ciutat de Berga. A les 12 h, a l’Ajuntament de Berga, lliurament dels títols de patumaire i patumaire d’honor i dels premis del 47è concurs de cartells. A les 12.30 h, a la plaça de Sant Joan, sardanes amb la Cobla de l’Escola Municipal de Música de Berga. Col·labora: Colla Sardanista Cim d’Estela. A les 16.45 h, a la residència de Sant Bernabé, concert amb la Cobla Berga Jove. A les 19.30 h, a la plaça de Sant Pere, tabal, maces, guites i gegants vells, acompanyats per la Cobla Ciutat de Berga, sortiran de la plaça de Sant Pere, faran els salts corresponents a les places de la ciutat i davant dels domicilis dels administradors i administradores. Acabaran amb tirabols a les places de Sant Joan i de Sant Pere. uBarraques de la Patum: a la plaça Cim d’Estela. A les 20 h, Cactus. A les 21.45 h, Maluks. A les 23.30 h, The Tyets. A les 02 h, Brams.
  • Diumenge, 9.30 h, engegada de coets i passada amb la Cobla Ciutat de Berga. A les 10.30 h, a l’església parroquial de Santa Eulàlia, missa major. Durant la celebració de l’ofici s’interpretarà la missa patumaire, dirigida per Sergi Cuenca i acompanyada a l’orgue per Anna Vila. Tot seguit, a la plaça de Sant Pere, Patum de lluïment amb la Cobla Ciutat de Berga. A continuació, a la plaça de Viladomat, sardanes amb la Cobla Berga Jove. Col·labora: Colla Sardanista Cim d’Estela. A les 16.45 h, a Berga Residencial, concert amb la Cobla Berga Jove. A les 18 h, a la plaça de Viladomat, sardanes amb la Cobla Berga Jove. Col·labora: Colla Sardanista Cim d’Estela. A les 21.30 h, a la plaça de Sant Pere, Patum completa, a càrrec de la Cobla Ciutat de Berga. Acabada la Patum, a la plaça de Viladomat, i com a cloenda de les festes sardanes amb la Cobla Berga Jove. Col·labora: Colla Sardanista Cim d’Estela.

MANRESA

  • Enramades de les Escodines: divendres, a les 21 h, al carrer Escodines, sopar veïnal. A les 23 h, a la plaça Sant Ignasi, Enrampades Sound, música per ballar i servei de bar. Dissabte, a les 18 h, a la sala d’actes del Casal, xerrada Tradicions remeieres dels caputxins, a càrrec de fra Valentí Serra de Manresa. A les 18 h, al carrer Montserrat, tarda de jocs al carrer. A les 18 h, al carrer Divina Pastora, espectacle infantil amb l’Ós Mandrós. A les 18 h, al carrer Divina Pastora, obertura del servei de bar amb refrescos i entrepans de botifarra. A les 20 h, al carrer Divina Pastora, teatre musical amb Tal com som. A les 22.30 h, al carrer Divina Pastrora, Orquestra Kirtana. Diumenge, a les 13.30 h, a la plaça Sant Ignasi, vermut musical amb servei de barra. A les 18 h, al pati del Casal de les Escodines, espectacle infantil L’hort de Can Pitrocs, amb Cia Butai. A les 19 h, xocolatada. A les 20 h, concert de cloenda dels Tallers de cançons de tots els temps de l’Ajuntament de Manresa.
  • Festes del barri de Valldaura: Dissabte, a les 17 h, a la plaça Vuit de Març, plantada de la 4a trobada gegantera dels Joves Geganters de Manresa. A les 17.45 h, estrena de la nova figura. A les 18 h, audició de grallers a càrrec de l’Aula de Sons dels Geganters de Manresa. A les 18.30 h, cercavila gegantera pels carrers del barri. A les 20 h, ballada a la plaça Vuit de Març.
  • L’ou com balla: Fins diumenge, al claustre de la seu. Es podrà visitar lliurement durant les hores d’obertura del temple: dijous i divendres, de 10.30 a 13.30 i de 16 a 19 h; dissabte, de 10.30 a 14 i de 16 a 19 h; i diumenge, de 12 a 14 i de 17 a 19 h. Diumenge, a les 18 h, missa de Corpus, seguida de la processó al voltant de la basílica portant la custòdia.

PRATS DE LLUÇANÈS

  • Festes de Sant Joan i els Elois: Dissabte, de 9.30 a 17 h, al camp de futbol municipal, 5è Torneig del Lluçanès, memorial Carles Costa. Categoria Benjamí. Organització: Futbol Club Pradenc. A les 17 h, a la sala polivalent, mostra de Teatre de l’alumnat de l’EMAL, Escola de Música i Arts del Lluçanès. A les 17 h, a l’Escola Lluçanès, inflables i jocs amb l’Esplai Paff. A les 20 h, al mateix lloc, sopar. Inscripcions: afa.escola.llucanes@gmail.com. Organització: AFA Escola Lluçanès. Diumenge, durant el matí, als llocs habituals, mercat i botigues obertes. A partir de les 8 h, als Jardins de la Farmàcia Vella, Cursa d’Orientació, lliga Berguedà-O. Diferents recorreguts adaptats a totes les edats i nivells. Més informació: cob.orientacio.cat/lliga-bergueda-o/. Organització: Club d’Orientació Berguedà. De 9.30 a 17 h, al camp de futbol municipal, 5è Torneig del Lluçanès, memorial Carles Costa. Categoria Aleví. Organització: Futbol Club Pradenc. De 10 a 13.30 h, al Passeig del Lluçanès, 26a Trobada de Puntaires. Organització: Associació de Puntaires de Prats de Lluçanès. A les 17 h, al pavelló municipal d’esports, Festival de patinatge, exhibició d’hoquei i de dansa. Organització: Club Patí Lluçanès. Dilluns, Festes dels Barris: Capgrossos. A les 17.30 h, a la Pista del Passeig, jocs de cucanya per a la quitxalla. A les 21.30 h, al capdamunt del Passeig, concert-ball folk amb la Berguedana de Folklore Total. Durant l’actuació, elecció de l’Hereu i la Pubilla del Barri dels Capgrossos 2023 i sorteig de paneres. En cas de pluja, els actes del vespre es faran a la sala polivalent.

SALLENT

  • Enramades:
  • Divendres, a les 19 h, La visita dels gegants Fillols que, acompanyats pels grallers de l’Escola Municipal de Música Cal Moliner, recorreran els carrers de la vila. A les 21 h, a la plaça de Sant Anotni Maria Claret, espectacle de final de curs de l’ASCF Sallent, amb les modalitats de karate, psicomotricitat, hip-hop i fit dance. A les 22.30 h, al barri Verge de Fussimanya, ball a càrrec dels músics sallentins Andreu i Francesc. A les 23 h, a la Torre del Gas, concert d’Hotel Cochambre i DJ dels anys 80. A partir de les 21 h, servei de barra i furgoteques.
  • Dissabte, de 8 a 10 h, al Cercle Artístic, inscripcions al concurs de pintura ràpida. A les 10 h, a la plaça de la Vila, trobada d’Instagramers: esmorzar i recepció, visita a les Enramades i ala Casa Torres Amat. Cal fer inscripció. A les 12 h, a la plaça de Sant Antoni Maria Claret, espectacle infantil El judici al llop ferotge. De 15 a 17 h, al Cercle Artístic, inscripcions al concurs de pintura ràpida. A les 17 i a les 18.30 h, visita guiada al Centre d’Interpretació i la Casa Tores Amat. Preu: 4 euros. A la venda a www.sallentturisme.cat. A les 19 h, a la plaça de Sant Antoni Maria claret, audició de sardanes amb la Cobla Súria. Organització: Dansaires Sallentins. A les 20 h, al Cercle Artístic, veredicte del concurs de pintura ràpida. A les 21 h, a la plaça Sant Bernat, cantada d’havaneres a càrrec de Cavall Bernat. Hi haurà rom cremat. A les 22.45 h, a la Torre del Gas, Fri-Versiones, una barreja de Frikibingo i Orquestra Di-Versiones. A partir de les 21 h, servei de barra i furgoteques.
  • Diumenge, a les 10 h, a la sala Vilà i Valentí, 16a trobada de col·leccionisme i d’intercanvis. Organització: Sallent Filatèlic. A les 10 h, a la pista de vòlei (avinguda Pau Casals), presentació del torneig de futvòlei i enfrontament d’exhibició. Organització: Associació esportiva Bages Futvòlei i Lliga intercomarcal catalana de Futvolei. A les 10.30 h, a la plaça de la Vila, seguici festiu d’Enramades amb la participació dels gegants i nans, bastoners, esbart, grallers, trabucaires i la Cobla Rosaleda. A l’inici, galejada dels trabucaires i entrega de rams a les gegantes. A les 11 h, a la plaça de Sant Antoni M. Claret, balls de lluïment de les colles de cultura de Sallent amb la Cobla Vila d’Olesa. En acabar, entrega de rams de flors de les gegantes al carrer Sant Bernat pel seu 50è aniversari i a la Penya Barcelonista de Sallent pel seu 40è aniversari. A les 11.30 h, a l’església parroquial de Santa Maria, missa solemne de Corpus. A les 14 h, a la pista coberta, 3a trobada de Catalunya de casals i esplais de la gent gran, amb dinar de germanor i actuació del grup Il·lusió de Balsareny. A les 17 h, a la pista de vòlei (avinguda Pau Casals, 1r torneig de la Lliga Catalana intercomarcal de Futvòlei, amb els equips Bages Futvòlei i Bcn Footvolley. A les 17 h, visita guiada al Museu i la Casa Natal de Sant Antoni Maria Claret. Entrada gratuïta. Reserves a www.sallentturisme.cat. A les 19.30 h, a la Torre del Gas, espectacle L’Harmonia, a càrrec de la coral Nova Harmonia, que inicia la celebració dels seus 100 anys. A les 22 h, a la plaça de Sant Antoni Maria Claret, ball de nit amb l’Orquestra Rosaleda.

SANTPEDOR

  • Festa major:
  • Divendres, a les 18 h, a la plaça Gran U d’Octubre, pregó infantil a càrrec del Consell dels Infants de Santpedor i espectacle infantil amb La Tresca i la Verdesca. A les 20 h, a la plaça Gran U d’Octubre, tret de sortida de la festa major amb l’entrada de penyes i colles a la plaça. 10è aniversari del primer castell de penyes. Actuació d’entitats culturals: castellers, bastoners, gegants, Bous de Foc, cultura popular de les escoles de Santpedor i Batuk d’Or. Acompanyats per la Banda de Festa Major de Músics de Santpedor. Flashmob i encassacada del Timbaler. Cercavila fins al recinte de penyes amb la xaranga Kriptonita. A les 23.0 h, a cal Llovet, festa DJ’s amb Boîte Lennon i Las Supremas. A les 02 h, cercavila nocturna fins a Cal Llovet amb la xaranga Kriptonista. A les 03 h, Wateke Parties.
  • Dissabte, durant tot el dia, portes obertes a les piscines pels santpedorencs. A les 11 h, a l’auditori del convent de Sant Francesc, concert de conjunts instrumentals dels alumnes de l’Escola Municipal de Música de Santpedor. A les 11 h, cantant El Patufet. A les 12.30 h, cantata Al ball sense un badall. Espai familiar, a la pista poliesportiva el Paller: a les 12 h, vermut musical; i a les 14 h, dinar popular. A les 12 h, al recinte de penyes, inici del 16è concurs de paelles al sol, amb vermut amenitzat per la xaranga Kriptonita. Al llarg de la tarda, gimcana aborigen. A les 18 i a les 19.30 h, a la plaça de Cal Clarassó, animació infantil Petit circ, de la Cia Moi Jordana. Aforament limitat. Entrada gratuïta, que cal recollir prèviament a l’ajuntament. A les 18 h, a Cal Llovet, concert amb l’orquestra Rosaleda. A les 19 h, a la plaça Gran U d’Octubre, concert de banda amb La Kriptonita. A les 20 h, a la plaça Gran U d’Octubre, 30è aniversari del gimnàs Sport Centre. A les 22.30 h, a la plaça Gran U d’Octubre, espectacle de foc Flama viva, a càrrec de Spinish Circo, en el marc de la xarxa de Pobles Creatius. A les 22.30 h, a Cal Llovet, ball amb l’Orquestra Rosaleda. A les 23 h, al polígon Santa Anna III, davant la nau de la brigada municipal, concert amb Dj Arzzet. A les 01.30 h, cercavila nocturna fins a Cal Llovet amb la xaranga Kriptonita. A les 02 h, a Cal Llovet, concert amb Waikiki. S’acabarà la festa amb Animal Show.
  • Diumenge, a les 06 h, amb inici a Cal Llopvet, matines amb la xaranga Kriptonita i esmorzar. A les 10 h, toc de campanes de festa major. A les 10.30 h, a la plaça Gabriel Prat, esmorzar popular amb coca i xocolata. A les 11.30 h, inici a la plaça Gabriel Prat i final a la plaça Gran U d’Octubre de la matinal de cultura popular amb la participació de les entitats culturals de Santpedor. A les 12.30 h, a Cal Llovet, concert amb l‘orquestra Maravella. A les 17 h, al pàrquing de Cal Llovet, festa Holi: festival de colors. Primera bossa gratuïta. A les 18 h, a la plaça Catalunya, sardanes amb la cobla orquestra Maravella. A les 18.30 h, a la plaça Gran U d’Octubre, espectacle Piano Clwon, a càrrec de la Cia NS dansa. A les 19 h, cercavila dels portals amb la xaranga Kriptonita. A les 20 h, al polígon Santa Anna III, Stunt Show, espectacle d’acrobàcies amb moto, a càrrec d’Emilio Zamora. De 21 a 00 h, a la placeta de l’auditori del Convent, sopar per a nens i nenes de festa major. Cal haver fet la compra avançada del tiquet. Organització: Consell dels Infants de Santpedor. A les 22 h, a la plaça de la Font, actuació d’Indubio, grup guanyador del concurs de Fira 2022. A les 22 h, a Cal Llovet, ball amb l’orquestra Maravella. A les 01 h, cercavila nocturna fins a Cal Llovet amb la xaranga Kriptonita. A les 01.30 h, a Cal Llovet, concert amb l’orquestra Tropical. A les 03.30 h, fi de festa amb Boîte Lennon.

SOLSONA

  • Corpus 2023:
  • Divendres, a les 18 h, a la biblioteca Carles Morató, xerrada Què fem amb el porno?. Ho organitza: El 6, servei d’intervenció socioeducativa del Consell Comarcal del Solsonès. A partir de les 20 h, a la sala polivalent, festa de fi de curs del Futbol Base Solsona Arrels. A les 21.30 h, al teatre comarcal, concert El viatge de Roger Mas, a càrrec del cantautor solsoní i la seva banda. Entrades: 24 euros, anticipades; i 28 euros, a taquilla. A la venda a www.entradessolsones.com.
  • Dissabte, les 11 h, a la biblioteca Carles Morató, laboratori de lectura Avis Savis. Per a famílies amb infants a partir de 5 anys. A les 11 h, des del campanar de la catedral, repic de campanes per anunciar el Corpus. A les 12 h, tronada a la plaça Major. Tot seguit, passacarrers tradicional del pregoner, acompanyat dels gegants i l’Orquestra Patinfanjàs, per convidar tothom a la celebració. A partir de les 18 h, a la sala polivalent, festa de fi de curs de l’Escola Setelsis. A les 18.30 h, a la plaça Major, ballada de sardanes interpretades per la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona. A les 20 h, a la capella de la Mare de Déu del Claustre, celebració del Corpus amb la participació de la Capella de Música acompanyada per l’organista Jordi Xandri. Abans, a les 19.45 h, Sabatina amb el cants dels goigs de la Mare de Déu. A les 21 h, al teatre comarcal, representació de l’obra ‘Camacu’ el sentit comú, a càrrec del Grup de teatre de la gent gran. Obra d’Ester Colell, adaptada i dirigida per Ricard Salvà. Entrades: 5 euros. A la venda a l’ajuntament i una estona abans de la funció a la taquilla del teatre. A les 23 h, baixada del bou, la mulassa i el drac, acompanyats de l’Orquestra Patinfanjàs, i exhibició del ball del drac a la plaça Major. Tot seguit, roda de foc.
  • Diumenge, a les 9.30 h, cercavila amb la participació dels Trabucaires de Solsona. A les 10.40 h, baixada de la corporació municipal, juntament amb la pubilla, l’hereu i el fadrí de Solsona, l’hereu i la pubilla de les comarques lleidatanes, els gegants i altres elements de la imatgeria. Sortida de la casa consistorial cap a la catedral als acords de l’Orquestra Patinfanjàs. A les 11 h, missa concelebrada presidida per Francesc Conesa i Ferrer, bisbe de Solsona. A continuació, a la plaça Major, exhibició dels ballets tradicionals d’óssos, cavallets, drac, nans, ball de bastons, àliga i gegants, acompanyats musicalment per la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona. Finalment, tronada i pujada fins a la casa consistorial. A les 19 h, al teatre comarcal, Festival de Cinema de Muntanya Torelló - Tour 2023. Projeccions de House of the Gods, de Matt Pycroft (Premi Vila de Torelló al millor film 2022), i Not Alone, de Heather Mosher (Premi Boreal al millor guió 2022). Ho organitza: Centre Excursionista del Solsonès.

Subscriu-te per seguir llegint