Regió7

Regió7

Els millors plans per fer aquest cap de setmana a la regió central

Fem un recull de propostes perquè surtis de casa els pròxims dies

Parades al Mercat del Tomàquet de l'anterior edició al Passeig Pere III de Manresa ARXIU/OSCAR BAYONA

Les comarques de la regió central presenten un bon ventall de propostes per sortir de casa aquest cap de setmana. N'hem fet una selecció per a tu.

BERGA 

Festa dels Elois -Dissabte, de 10 a 11.30 h, Taller de Traginers, a l’Espai antic SES Serra de Noet (c. del Programari Lliure); a les 12, anunciament de la festa. El tabaler, acompanyat per la formació musical Entrompats Band, farà la tradicional Passada per anunciar l’inici de la festa d’Els Elois. Inici davant la Residència de Sant Bernabé i finalització a la Plaça de les Fonts; a les 17.30 h, recollida dels Rucs, a l’Espai antic SES Serra de Noet (c. del Programari Lliure). Per als infants (menors de fins a 12 anys) i els adults acompanyants (majors d’edat), que hagin realitzat el aller de Traginers el mateix dissabte al matí. L’adult acompanyant serà el responsable de l’animal fins a retornar-lo al lloc de recollida; a les 19 h, passada i tirabou a la plaça de la Creu. El tabaler, la banderera, les administradores i els administradors, acompanyats per la Cobla Ciutat de Berga, iniciaran la passada a l’Hostal del Bou (Passasserres) i fins el c/ del Roser; a les 20.30 h, escenificació teatral El rapte de la núvia, amb l’Agrupació Teatral La Farsa, al llarg del carrer de a Ciutat; a les 21.30 h, audició de sardanes a càrrec de la Cobla Pirineu a la plaça Viladomat. Col·labora: Colla Sardanista Cim d’Estela. Diumenge, a les 7 del matí, recollida dels rucs, a Espai antic SES Serra de Noet (c. del Programari Lliure). Per als infants (menors de fins a 12 anys) i els adults acompanyants (majors d’edat), que hagin realitzat el Taller de traginers el dissabte al matí. L’adult acompanyant serà el responsable de l’animal fins a retornar-lo al lloc de recollida; a les 9 h, passada amb inici a la Font del Ros; a les 10 h, benedicció dels animals a la plaça de Sant Pere. Seguidament, tirabous i esmorzar de coca, xocolata i barreja; a les 11.30 h, missa a l’església de Sant Francesc. Cantada per la Coral Queraltina en honor a Sant Eloi, amb l’assistència del gremi, autoritats, banderera, administradores i administradors; a les 11.30 h, boda típica de l’Alt Berguedà. El padrí acompanyarà el nuvi des de l’antiga casa Bartrina (Pl. de la Creu) a l’Església de Sant Francesc. A continuació, anirà a buscar la núvia a Ca l’Andreu Borras (c. de Marcel·lí Buxadé) i es dirigiran al temple amb l’acompanyament dels Entrompats Band. Durant la missa, es repartiran els tradicionals panellets. En acabar, la comitiva es dirigirà a la Plaça de Sant Joan, pel Vall de Codós (actual Ronda de Queralt), on es dansarà el Ballet de Déu (o de l’Adéu). Col·labora: Agrupació Teatral La Farsa; a les 13 h, acte de lliurament de les ferradures, a la sala de sessions de l’Ajuntament de Berga; a les 19 h, ball popular amb Orgue de Gats, a la plaça Viladomat.

CARDONA 

Capvuitada -Dissabte, els Geganters i Grallers de Cardona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cardona, celebrenl’acte final de les festes dels barris, la Capvuitada, amb una trobada de colles geganteres. La festa començarà a les 17 h amb la plantada de gegants a la Fira i, posteriorment, es farà una xocolatada popular; a les 19:30 h, cercavila amb la participació de la Banda de Música de Cardona que acabarà, a la plaça de la Fira, amb els balls de plaça i entrega de records a les colles convidades. Després, a la plaça de la biblioteca, música a càrrec de DJ Pol i DJ Rial, amb servei de barra. 

CALAF 

Tasta la plaça!! -Dissabte, de 20 a 24 h, a la plaça Gran. Diferents restauradors i productors del territori oferiran tapes fredes, calentes i postres per degustar. La jornada gastronòmica estarà acomanyada de música en directe amb el grup Mak’ntes.  

MANRESA 

Festa del tomàquet - Divendres, a les 18.30 h, a la sala Plana de l’Om, cinefòrum, Kiss the Ground. Gratuït; a les 19 h, a l’Espai Manresa 1522, maridatge de tomàquets i vi de varietats recuperades de vinya (projecte Torre Lluvià). Preu: 15 euros. Cal inscripció prèvia. Dissabte, de 9 a 14 h, al passeig de Pere III (davant del Casino), mercat del tomàquet, amb els productes dels pagesos, tastos, tallers i activitats;a les 10.30 h, amb inici a l’Oficina de Turisme, visita Manresa Cor de Catalunya, especial Festa del Tomàquet. Preu: 8 euros/ 7,2 reduïda. Cal inscripció prèvia. Per a més informació: www.festadeltomaquet.cat.

AVV. Barriada Saldes-Plaça Catalunya -Dissabte, al Centre Cívic Selves i Carner, a les 18 h, teatre a càrrec de l’Associació Teatral El Teló amb l’obra L’inspector, de Nikolai Gógol, dirigida per Ramon Enrich.

Els Condals -Divendres, a les 20 h, vine amb el teu sopar i en acabar cinema a la fresca amb servei de bar. Dissabte, a les 11 h, missa a l’ermita de Sant Jaume; en acabar, pica-pica amb refresc i servei de bar; a les 20 h, sopar de festes i en acabar música amb Dj Pere. Diumenge, a les 10 h, concurs de dibuix; de 10 a 11.30h, vine a ballar sardanes amb la Colla Sardanista Dins del bosc; en acabar, pica-pica amb refresc i servei de bar.

La Font dels Capellans -Divendres, a les 16 h, a la plaça de la Pau, chupinazo d’inici de les festes; a les 16 h, a la Residència Assistida Font dels Capellans, homenatge a la tercera edat; a les 20.30 h, a la Plaça de la Pau, exhibició de balls a càrrec dels cursos de l’AV Font dels Capellans i del Casal Cívic Font dels Capellans; a les 21.30 h, a la Plaça de la Pau, sopar a la fresca; a la mateixa hora i lloc, selecció de balls tradicionals a càrrec de l’ Esbart del Casal Cultural de Dansaires de Manresa; a les 22.30 h, pregó de les festes a càrrec de Núria Masgrau, Regidora de Barris de l’Ajuntament de Manresa durant el mandat 2019/2022; a les 23.30 h, concert revival amb l’actuació del grup 555 Project; a les 00.30h, concert per a joves amb l’actuació de Dj Valero i Eloy. Dissabte, a les 10 h, a la Plaça de la Pau, xocolatada popular; a les 11 h, taller danses orientals per a tots els públic; a les 12 h, gran tronada i jocs d’aigua i jocs gegants i de cucanya; a les 17.30 h, animació infnatil amb Ai Carai i l’espectacle

La Ballaruca; a les 18 h, al Camp de les Cots, torneig de futbol triangular veterans; a les 20 h, a la Plaça de la Pau, concert amb l’Orquestra Rosaleda; a les 23.30 h, ball de nit amb la Rosaleda. Diumenge, a les 9 h, a la Plaça de la Pau, II Trobada Motera Font dels Capellans: Esmorzar, concentració, ruta, vermut i concert; a les 19.30 h, a la Plaça de la Pau, cantada d’havaneres amb el grup Havaneres Montjuic. A la mitja part, rom cremat; Ca les 21 h, a la plaça de la Pau, cloenda amb l’actuació de Röcksie.

PRATS DE LLUÇANÈS 

FIra de Sant Jaume -Divendres, a les 9 del vespre, als Jardins de Cal Bach, 25a edició del lliurament del premi de la Fundació Dr. Grau.

Tot seguit, Concert de clarinet i piano a la fresca amb Oriol Codina i Jorge Nava. Interpretaran obres de Debussy, Poulen, Bernstein i Granados. Dissabte, a les 9 del matí, al Passeig Lluçanès, sortida familiar «Ruta de les fonts». Jocs de pistes. Cal portar gorra i aigua, els infants han d’anar acompanyats d’adults; a l’arribada esmorzar saludable als jardins de Cal Bach; de les 9 del matí a les 7 de la tarda, al Pavelló, torneig de Futbol Sala; a 2/4 de 1, a l’Espai, Beermut Lluçanès: maridatge de cerveses i formatges. Places limitades; a 2/4 de 6 de la tarda, al Passeig Lluçanès, II Torneig d’escacs infantil de Prats de Lluçanès; a les 8 del vespre, als jardins de la Farmàcia Vella i Cal Bach, Tastaqmarca. Mostra gastronòmica del Lluçanès i música en directe amb el grup Blú. Diumenge, a les 8 del matí, al Passeig del Lluçanès, Trobada de Motos Antigues i Cotxes Clàssics.

Esmorzar i exposició a l’aparcament del Passeig del Lluçanès; durant tot el dia, al centre del poble, firaires, elaboradors i productors del territori. Mercat setmanal i botigues al carrer; a les 12 del migdia, al capdavall del Passeig, Jocs gegants per a totes les edats amb l’Esplai Paff. 31ª festa bastonera amb la participació de diferents colles; a partir de 2/4 d’11 del matí, cercavila pels principals carrers del poble; a 2/4 d’1 del migdia, a davant de Cal Bach, ballada final de totes les colles bastoneres participants; a les 7 de la tarda, a la Plaça Vella, espectacle de circ per a tots els públics, Poi de la companyia Des Tro.

EL PONT DE VILOMARA 

Festa Major-Divendres, a les 18 h, al Centre Cívic Evaristo de la Torre, berenar-ball de jubilats amb Pep i Maria Josep; a les 22 h, al balcó de l’Ajuntament, salutació inici de la festa major; a continuació, espectacle de foc a càrrec de la companyia Tonitoncirc; a les 00.30 h, al Poliesportiu Municipal, concert de versions amb Wikiki i Dj Weah. Dissabte, a les 10 del matí, a la Sala Polivalent, partit de bàsquet (CB Vilomara-Aficionats); a les 12 h, amb sortida i arribada a la plaça de l’Ajuntament, concentració de penyes i xaranga a càrrec de Xaranga Buidant la bota, amb cercavila pels carrers del poble; a les 12 h, a la plaça de l’Ajuntament, trobada de penyes i dinar pícnic. Amb servei de bar a càrrec del Grup Jove del Pont; a les 18 h, a la plaça de l’Ajuntament, Olimpíades de Festa Major a càrrec del Grup Jove del Pont (amb servei de bar); a les 20.30 h, a la Plaça Major, audició de sardanes amb la Cobla Nova Vallès; a les 00 h, al Poliesportiu Municipal, ball amb el quartet Banda Sonora; a les 00.30 h, a l’Espai Matadars, ball per a joves amb DJ JGarcia. Diumenge, donació de sang. La unitat mòbil estarà de 10 a 14 h, a la plaça Margarida; a les 11.30 h, amb sortida de la plaça de l’Ajuntament i arribada a la plaça Major, cercavila amb els gegants i grallers del Grup d’Infància i Joventut; a de 10 a 13 h, a la plaça Major, parades d’artesania local; a continuació, a la plaça Major, lliurament de premis del Concurs de Dibuix, a càrrec de l’AMPA de l’IE Pompeu Fabra; a les 18.30 h, a la plaça de l’Ajuntament, Festa Holi Globalholi by Delayso, a càrrec del Grup d’Infància i Joventut; a les 20.30 h, a l’Espai Matadars, concert a la fresca a càrrec d’Aquell Parell; a les 23 h, al Poliesportiu, ball amb Almas Gemelas. Dilluns, parc aquàtic amb entrada gratuïta per a empadronats, d’11 a 13 h i de 16 a 19 h, a la piscina municipal; a les 21 h, a la plaça Major, havaneres amb el grup Mestre d’Aixa. Degustació de rom cremat ofert pel Grup de Joves del Pont; a les 23 h, al camp municipal de futbol, castell de focs amb la pirotècnia Estalella.

SANT LLORENÇ DE MORUNYS 

Fira del Drap Piteu -Dissabte, de 10 a 20 h, mercat medieval pels carrers del nucli antic de Sant Lloren皈 de Morunys; a les 11.30 h, taller d’estampació botànica a càrrec de Hatimu, al Claustre de Sant Llorenç. Preu: 5€ / Durada: 30-45 minuts. Tres sessions: a les 11.30 h a les 12.15 h i a les 13 h; a les 11.30 h, visita teatralitzada: «El drap piteu: el dia a dia dels teixidors, paraires i comerciants». Punt de trobada: Claustre de Sant Llorenç. Preu: 10€ (hi ha entrada reduïda); a les 

17.00 h, taller d’elaboració de sabons artesans amb olis i essències naturals a càrrec de Pilar’s, al Claustre de Sant Llorenç. Preu: 15€ / Durada: 1,5h. Els acompanyants menors d’11 anys entren gratuïtament; a les 17.00 h, visita teatralitzada: «La llegenda del Piquer i la Piquera, comerciants de drap piteu». Punt de trobada: Claustre de Sant Llorenç皈 de Morunys. Preu: 10€ (hi ha entrada reduïda); a les 19.00 h, la cuina de les cultures. Vine i aprèn a elaborar un chutney de muntanya. Activitat demostrativa amb tastet inclòs. A càrrec de Terradònia, al Caustre de Sant Llorenç. Preu: 8€; a les 22 h, concert amb Trio Cardener, al Claustre de Sant Llorenç. Preu: 5€.

Compartir l'article

stats