"De buscar un mar i trobar un paisatge". De Rosa Cerarols i Clara Nubiola

Un mapa-relat fruit de diverses exploracions pel territori amb l’objectiu de trobar rastres del mar que fa milers d’anys cobria el territori de la Catalunya Central. Un dels dos projectes guanyadors del Premi Biennal TAC CC - el Casino d'art contemporani.

"21 de juliol del 2019. Són les 6 del matí.. Bosc de les Creus, carretera amb curves, un bar de poble i quatre clients que parlen i ens miren. Perdoneu,

per pujar a Montserrat? L'expedició surt de Marganell amb l'objectiu de trobar

el mar perdut de la Catalunya Central...

6 de setembre del 2021. Són les 2 del migdia.

Rastreig perifèric manresà realitzat. 34 graus a l'ombra. Última immersió.

Piscines, basses, riu i clavegueram.

No plourà. Be water my friend.

Amb aquestes paraules comença i acaba el diari d’una exploració en moviment que es desplaça per l’eix del temps amb l’objectiu de trobar rastres del mar que fa milers d’anys cobria el territori de la Catalunya Central. El mapa expandit resultant exposa les troballes i les expedicions realitzades que, a partir de l’estímul provocador de la mirada artística, mostra uns paisatges vius que conviuen amb nosaltres i que tracten obertament sobre la complexitat dels llocs. Buscant el mar ens hem anat trobant un territori ple d'aventures i desventures: hem trepitjat fòssils, hem suat sal, hem trobat camins que ja no es fan servir, hem creuat rius i polígons industrials, hem penetrat coves que ara són museu i hem trobat tot tipus d'interlocutors que ens han explicat històries increïbles del mar i més enllà."