Música de cafè a l'Havana del Segle XIX

L'Escola Municipal de Música de Berga, en el marc del seu 50+1 aniversari, presenta un concert del grup de clarinets "Ensemble una cosa rara"

La Habana de la segona meitat del s.XIX és una ciutat que bull d’activitat. Però, com sempre, el més interessant passa als cafès. Nosaltres n’hem imaginat un: el Cafè Saumell. No us imagineu un d’aquells cafès on el bo i millor de la ciutat beu al ritme d’una gran orquestra. Al nostre tot just hi cap un trio de clarinets. Les taules del Cafè Saumell són plenes d’inventors, periodistes i poetes, membres de la companyia d’òpera italiana, soldats vinguts de la península, un grup de criolls independentistes que consipiren contra el govern, etc.

Des d’un racó, els tres músics interpreten les peces de moda: contradanses, havaneres i tangos s’alternen amb els millors números d’òpera i sarsuela, i marxes i polques… i fins i tot algun danzón. El fil musical del Cafè Saumell és ple de les notes de compositors tant diversos com el mateix Saumell, Cervantes, Rossini, Donizetti, Gottschalk o Offenbach.

Al Cafè Saumell hi gaudireu músiques arribades d’arreu, tocades amb els instruments de la seva època, clarinets originals del segle XIX. Una oportunitat extraordinària d’escoltar el so d’un segle ple de transformacions. Bon concert!

Sala Casino