Cobla Berga Jove i Ot Ortega

L’any 2022 es commemora el centenari del naixement de Manuel Oltra i Ferrer, amb motiu del qual, la Cobla Berga Jove amb Ot Ortega al piano, volen recordar la figura del Mestre amb la seva música i la d’algun dels seus referents. El repertori, a més d’obres d’Oltra, inclou peces de Ricard Lamote de Grignon, Joaquim Serra, i una estrena del compositor Robert Agustina.

Amb la seva joventut, Ot Ortega ha finalitzat estudis de Grau Professional de Música. Actualment és alumne de Vladislav Bronevetzky, participa al programa ESMUC Júnior i continua la formació amb Eliso Virsaladze. Ha actuat en nombrosos recitals i concerts, i ha participat en diversos concursos nacionals i internacional, havent rebut diversos premis.

La Cobla Berga Jove es va fundà el 2014 a Berga, des de llavors ha ofert audicions de sardanes per tot el territori català; també ha realitzat diversos projectes com: acompanyar l’Esbart Sant Martí de Barcelona al festival Pikkeling, concerts amb solistes convidats, concert amb Obeses, entre altres.

Fitxa artística:

Autoria: Manuel Oltra, Ricard Lamote de Grignon, Joaquim Serra i Robert Agustina.

Direcció: Denis Rojo

Interpretació: Ot Ortega (piano). Cobla Berga Jove: Queralt Cuadra (flabiol i tamborí); Joan Serra i Júlia Altarriba (tibles); Lluís Gual i Marc Escànez (tenores); Marc Villegas, Toni Molera i Biel Pelfort (trompetes); Arnau Comellas (trombó); Blai Gragés i Marcel Comellas (fiscorns); Neus Camps (contrabaix).