El dia 5 de desembre es commemora el Dia Internacional del Voluntariat i, sota el lema #SumemMirades, la FCVS organitza una jornada per agrair el compromís de les persones voluntàries i reivindicar la força del voluntariat com a activisme i militància.

Començarà la recepció de les persones assistents amb la música del vibrafonista Andreu Vilar i el pianista Joan Sadurní. El ritme musical continuarà acompanyant tot l’acte. Així, després de la ponència ‘Les ulleres del voluntariat’ a càrrec del president d’ABIgirona, Jep Soler, es podrà gaudir d’una càpsula musical del voluntari d’Amics de la Gent Gran, Jesús Asenjo.

Seguidament, serà el torn de conèixer en primera persona la veu de les entitats protagonistes dels tàndems d’experiències ‘Mirades del Voluntariat’: el Casal dels Infants de Salt, la Fundació Llars de l’Amistat Chesire – Llar Oxalis i Contra el Càncer Girona. Entre les diferents taules hi haurà la intervenció musical del vibràfon de l’Andreu Vilar i el piano del Joan Sadurní, i també es farà una petita pausa per al refrigeri. L’acte continuarà amb la lectura d’un poema a càrrec de la poetessa Rosa Font.

El punt final de la jornada el donarà la lectura del manifest i la cloenda.