La comèdia amorosa d’embolics arriba a un dels seus punts culminants a l’obra de Lope de Vega quan el 1604 escriu La discreta enamorada.

La capacitat de Lope per dibuixar personatges d’enorme profunditat sense perdre mai el control de la situació escènica, per descriure un món ple d’aparences equívoques, o per qüestionar la rigidesa de les normes morals i socials del seu temps, assoliran en aquesta comèdia hilarant un dels moments àlgids del teatre del Segle d’Or.

Lope va ser un enorme comediògraf al servei de la descripció de l’amor. Les seves dones enamorades no només exhibeixen el seu dret a viure lliurement les seves passions, lluitant per ser els qui desitgen ser i estimar els qui desitgen estimar; no només ens sedueixen amb la seva intel·ligència, tendresa i tenacitat, sinó que també són un al·legat a la llibertat individual com a eina superior de construcció de la identitat en uns temps en què la formació del jo comença a ser essencial.

La discreta enamorada, de Lope, atresora versos d’enorme bellesa que serviran una nova promoció de la Jove Companyia Nacional de Teatre Clàssic per presentar-se en públic.

Fitxa artística

Autoria: Lope de Vega

Direcció: Lluís Homar

Direcció adjunta: Oscar Valsecchi

Intèrprets: Íñigo Arricibita, Xavi Caudevilla, Montse Diez, Cristina García, Ania Hernández, Nora Hernández, Antonio Hernández Fimia, Lluís Homar, Pascual Laborda, Cristina Marín-Miró, Felipe Muñoz, Miriam Queba, María Rasco i Marc Servera

Els tècnics de la Compañía Nacional de Teatro Clásico que apareixen en escena en aquest muntatge de La discreta enamorada són: Pedro Acosta Ureña, Juan José Blázquez Ramos, Ignacio Cobos Santamaría, Gema Collado López, Noelia Cortés Plata, Inmaculada García Cascales, Juan Manuel García González, Juan Fco. Guerrero Espada, Alfonso Jiménez Ganso, F. Javier Juaranz Pérez, Rosa Rubio Mazano, Francisco M. Pozón Hernández, José M. Romero Jurado, Rosa María Sánchez Adamuz i Carlos Somolinos Arroyo.

Veu i paraula: Vicente Fuentes

Escenografia: Jose Novoa

Vestuari: Deborah Macías

Il·luminació: Pilar Valdelvira

Composició musical: Marc Servera

*Versió Vestida de nit, de Sílvia Pérez Cruz

Ajudantia de direcció: Vanessa Espín

Caps tècnics del teatre: Sergi Lobaco i Raúl Martínez

Màrqueting i comunicació: Teatre Romea

Disseny gràfic: Santi&Kco

Col·laboradors: Teatro Soho CaixaBank i Teatro Cuyás

Agraïments: Sílvia Pérez Cruz

Espectacle patrocinat per Loterías y Apuestas del Estado

És una producció de Compañía Nacional de Teatro Clásico