Fer reflexionar els joves sobre qüestions com les emocions, els valors o la comunicació, que poden incidir en l'abús de drogues sense parlar explícitament d'aquestes substàncies. És la finalitat de "Tu tens la clau", una exposició itinerant de l'ONG Projecte Home que arriba a Solsona coordinadament amb la Central de Biblioteques de Lleida. Es podrà visitar al saló de les Homilies d'Organyà de la Biblioteca Carles Morató a partir del dillluns 4 d'octubre i fins al dia 28 en l'horari de l'equipament.

Aquesta mostra, sorgida de la necessitat de treballar en la prevenció del consum d'alcohol i altres drogues, especialment entre els adolescents i joves, centra l'atenció en aspectes fonamentals per construir una vida saludable i lliure de conductes de risc. El format de la instal·lació es vasa en cinc portes que cal explorar per aprofundir en l'autoconeixement i que conviden a reflexionar.

Tot i que se centra en els joves i les seves famílies, "Tu tens la clau" també vol arribar al públic general per abordar conductes de risc invisibilitzades per l'acceptació social.

Aquesta exposició és una activitat de prevenció i sensibilització que complementa els programes de tractament de les addicions que Projecte Home duu a terme a la demarcació de Lleida des dels centres que té ubicats a Tremp i Balaguer. Des d'aquetes seus, l'entitat atén més de 80 persones l'any i els seus familiars.