Sota el lema "Passió Barroca" i en el marc de la seva quarta entrega, el festival Espurnes Barroques proposa una descoberta patrimonial als claustres de la catedral de Solsona. Els germans Josep i Bernat Cabré, músics i musicòlegs, mesclaran sonoritat i patrimoni amb la conferència "Passió pel patrimoni: un pou ple de tresors", que permetrà al públic conèixer alguns esculls musicals locals i el funcionament d'un orgue positiu, entre d'altres. Els espectadors també s'endinsaran en la tasca d'investigació d'ambdós germans, productors del projecte artístic Companyia musical, així com col·laboradors en la confecció de l'Inventari dels Fons Musicals de Catalunya. La ponència anirà acompanyada d'un tast de productes de la pastisseria solsonina Cal Camps i de les infusions November Tea, de l'empresa cardonina Cafès Gener.

Si bé la cita cultural és gratuïta, cal reservar entrada prèvia a través del web https://espurnesbarroques.koobin.com/ per tal de controlar la capacitat.

En aquesta edició, Espurnes Barroques programa un total de 16 concerts, quatre conferències, un cafè-tertúlia i un taller infantil en quatre caps de setmana entre el 14 de maig i el 13 de juny. Amb l'aposta ferma pel descobriment patrimonial i la degustació gastronòmica, el festival recorre una quinzena de municipis del Solsonès, el Bages, la Segarra i l'Anoia que han preservat un llegat barroc d'allò més singular. També s'hi sumen una vintena d'accions socials i educatives de la mà de col·lectius com AMPANS o els escolars d'ESO del Solsonès i el Bages.