La poetessa Laia Llobera, l'artista plàstica Marta Ricart i l'escriptor Lluís Calvo porten a la biblioteca solsonina les seves darreres creacions textuals. Cal reservar plaça amb antelació.

Sota el nom Temps d'Emboscar-se, les autores Laia Llobera (Barcelona, 1983), Marta Ricart (Pinós, 1973) i Lluís Calvo (Saragossa, 1963) escullen la ciutat de Solsona per mostrar a cor obert la seva obra particular. Amb la literatura com a eix comú, la poesia, l'assaig i la recerca dels llenguatges de creació prenen part en una jornada que ressegueix les arrels i les entranyes dels processos de creació. Atesa la capacitat limitada, es recomana reservar plaça amb antelació mitjançant un missatge de WhatsApp al telèfon 690 147 116.

En el marc d'aquesta cita, es presentarà bona part de l'obra de Calvo, caracteritzada per l'experiència humana, la força visual i la potència conceptual. En són exemples publicacions com el poemari L'espai profund (Edicions Proa, 2020), premi Carles Riba 2019, i l'assaig L'infiltrat. Estratègies d'intrusió, anonimat i resistència (Arcàdia, 2019), així com l'assaig recent Els Llegats (Arcàdia, 2021). Doctora en Llengua i Literatura Catalanes, Llobera teixeix una poesia que reprèn l'alè de caire místic i s'encamina a la desaparició del jo a través de l'autor i la vivència onírica. A Llibre de revelacions (LaBreu Edicions, 2020) -llibre protagonista de l'esdeveniment solsoní juntament amb Boscana (Lleonard Muntaner, 2018)-, la poètica de la barcelonina passa pel sedàs de l'essencialitat i l'economia expressiva i esdevé un paisatge sensorial i emocional. Així mateix, l'artista Ricart, dedicada a la investigació de llenguatges de creació, presentarà el primer número de la revista realitzada a Llobera (Solsonès) Substrat, art i pensament en terra de ningú.

Temps d'emboscar-se és un acte impulsat pel col·lectiu de dinamització artística rural Acné, format per Ricart, juntament amb el filòsof Víctor Pérez, el filòleg i assagista Raül Garrigasait i el poeta i pastor Pep Divins amb la col·laboració de la Biblioteca Carles Morató i l'Ajuntament.