El tercer concert del Festival d'Orgue de Capellades ens portarà a Jonatan Carbó a l'orgue i al Cor de Cambra de Granollers, sota la direcció de Marc Díaz amb "Magnífic Bach!"

El Magnificat de J. S. Bach és una obra lluminosa aclamada pel públic al llarg dels segles. En aquest concert, el Cor de Cambra de Granollers ens ofereix una versió d’aquesta perla mariana llatina en Re Major. Una versió especial, ja que l’obra és acompanyada per orgue, tot creant una atmosfera que barreja tradició i modernitat. En aquesta obra comptarem amb quatre solistes professionals que interpretaran algunes de les àries de l’obra.

Precediran el Càntic de Maria les peces corals a capella interpretades pel cor, una tria d’obres contemporànies de gran bellesa i del tot delicades i exigents. També comptarem amb la interpretació d’una peça per orgue sol del compositor català Andreu Diport, una obra que s’ha interpretat comptades vegades i que és de rabiosa actualitat.

En aquest concert el Cor de Cambra de Granollers serà dirigit per prestigiós director convidat Marc Díaz, fundador i director del Cor Cererols, que es posarà davant del cor en aquest concert tan especial. L’organista serà Jonatan Carbó.

PROGRAMA

Messies (HWV 56) George Frideric Handel (1685-1759)

Ubi Caritas, de “Quatre motets sobre temes gregorians” Op. 10/1 (1960) Maurice Duruflé (1902-1986)

O Vos Omnes (1932) Pau Casals (1876-1973)

Abenlied, Op. 69/3 (1855) Josef Rheinberger (1839-1901)

Lux Aeterna, de “Enigma Variations”, Op. 36 (1898-99) Edward Elgar (1857-1934)

Arranjament de J. Cameron

Preludi Abacial, sobre la signatura musical “G-As-C-H” (2021) (orgue sol) Andreu Diport i Feliu (1998)

Magnificat en Re Major, BWV 243 (1732-35) Johann Sebastian Bach (1685-1750)

1. Chorus: Magnificat anima mea

2. Aria: Et Exultavit

3. Aria: Quia respexit

4. Chorus: Omnes generationes

5. Aria: Quia fecit mihi magna

6. Duetto: Et Misericordia

7. Chorus: Fecit potentiam

8. Aria: Deposuit

9. Aria: Esurientes

10. Terzetto: Suscepit Israel

11. Chorus: Sicut locutus est

12. Chorus: Gloria Patri

FITXA ARTÍSTICA

Cor de Cambra de Granollers (Josep Vila Jover, director titular)

Jonatan Carbó, organista

Marc Díaz, director convidat

Cor de Cambra de Granollers

Formació resident al Teatre Auditori de Granollers

El Cor de Cambra de Granollers dirigit per Josep Vila Jover neix el 1996 amb l’escola de música creada aquell mateix any en el marc de la Societat Coral Amics de la Unió, entitat dedicada des de 1877 a la promoció i difusió de la música coral. Juntament a l’Orquestra de Cambra de Granollers, Veus – Cor Infantil Amics de la Unió i el Cor Jove Amics de la Unió, és formació resident al Teatre Auditori de Granollers.

El Cor de Cambra de Granollers ha participat en diversos festivals internacionals de cant coral tan a l’Estat espanyol com a diversos països d’Europa, ha col·laborat amb formacions com l’OBC, Vespres d’Arnadí o l’OSV i ha treballat sota la direcció d’Álvaro Albiach, Robert King, Manel Valdivieso, Christian Grube, Xavier Puig, Salvador Brotons, Edmon Colomer, Hartmut Haenchen, Josep Vila Casañas, Josep Caballé o Marco Antonio García de Paz entre d’altres. L’any 2019 va guanyar el Segon Premi al XLVIII Certamen Coral d’Ejea de los Caballeros.

Després de presentar-lo al Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), l’any 2022 el cor ha publicat el disc «Renaissance», un repertori de música antiga a capella sota la direcció de Marco Antonio García de Paz, fundador d’El León de Oro a Astúries i actual director titular del Cor de Radio Televisió Espanyola (RTVE).