Una proposta escènica que parteix de Solitud, la novel·la de Víctor Català, per construir un espectacle singular, que combina teatre i música.

Més lloc per a la fosca és un espectacle electrònic d’arrel -i de terror- basat en la novel·la Solitud de Víctor Català. Alhora, és també una investigació de la relació entre l’imaginari de Víctor Català i la tradició oral. És un espectacle tan poètic com transgressor; amb veus d’arxiu interactuant en escena a través d’un sampler. Amb un discurs articulat des de l’ecofeminisme i posant el focus en el diàleg passat-present, la peça té un lema molt clar sobre la violència de gènere: tota cosa estada deixa senyal.

Dirigida i interpretada per Elvira Prado-Fabregat, l’obra recorre fragments de Solitud, que s’enllacen amb cançons de la música popular catalana. La música en viu, de la mà de la multiinstrumentista Míriam Encinas-Laffitte, el pianista Carles Viarnès i la bateria Laia Fortià, es fusiona amb enregistraments provinents de l’arxiu Càntut.

Més lloc per a la fosca és un projecte cultural que combina recerca, espectacle i exposició. L’exposició, que es podrà veure al Bòlit Sant Nicolau del 12 de maig al 24 de setembre, explora l’univers mític creat per Víctor Català/Caterina Albert i estableix un diàleg amb artistes contemporànies com Maddi Barber, Pilar Codony, Mireia Coromina, Alba G. Corral, Alba Lombardía i Carles Viarnès.

Recerca, dramatúrgia i direcció de projecte: Elvira Prado-Fabregat. Direcció: Marta Aran i Elvira Prado-Fabregat. Ajudant de direcció: Alejandro Santaflorentina. Composició i direcció musical: Carles Viarnès. Intèrprets i pinyol creatiu: Míriam Encinas-Laffitte, Laia Fortià, Elvira Prado-Fabregat, Carles Viarnès i els cantaires de l’arxiu de Càntut. Disseny de so, gravacions i muntatge espai sonor: Pau Encinas-Laffitte. Disseny escenografia lumínica: Manoly Rubio Garcia. Producció: Patrícia Vàzquez.