DIRECCIÓ: Diversos autors

Auditori Plana de l’Om

Durada: 105 min Format: Digital

Nacionalitat: Catalunya / 2020

Sessió amb les obres presentades al Premi Plácido 2020, convocat per Cineclub Manresa en el marc del Premis Lacetània de les Arts i la Cultura, a una iniciativa de producció cinematogràfica relacionada amb Manresa.

REINAS

Direcció: Enric Roca

Durada: 5 minuts

Mentre les reines són el focus de l’atenció mediàtica, les víctimes d’abús són silenciades. La ignorància encara és més gran en el cas de la gent gran. Segons dades de l’OMS, el 16% de la gent gran és víctima d’alguna forma d’abús físic, psicològic o econòmic.

LA NENA SOLA

Direcció: Aleix Prat

Durada: 3 minuts

Es tracta d’un curt de ficció que simbolitza la capacitat imaginativa dels nens i nenes, i que han hagut d’esprèmer al màxim durant aquest confinament.

SOSPIRS

Direcció: Albert Palomar

Durada: 13 minuts

Cada any des de fa més de 50, l’escola de ballet manresana Olga Roig realitza una gala al teatre Kursaal. Aquest any però, una pandèmia ho feia impossible. Tot i així, la directora i coreògrafa Laura Bataller va estar setmanes trencant-se el cap cercant la manera de fer-ho possible.

CONFINATS

Direcció: Enric Roca

Durada: 26 minuts

La inesperada aparició d’una pandèmia el març de 2020 va interrompre el curs de les nostres vides, per obrir-nos alguns interrogants i deixar-nos vivències ben poc habituals. El confinament que va viure la població passarà a ser un episodi de referència de la nostra història recent.

LA MUGRE

Direcció: Pau Bösch i Berta Galvany

Durada: 19 minuts

Llums de colors, playlists d’Spotify i moltes llaunes de cervesa: així és la festa on l’Ada, la Rita i el Marc celebren una nit més la seva eterna joventut. Ballen, beuen i s’estimen, envoltats de la seva música i la seva gent. Comença a fer calor; tenen tot l’estiu i tota la vida per davant. Són el futur, la generació que uneix inclusió i narcisisme, determinació i incertesa. La generació que vol canviar el món mentre aquest es va ensorrant al seu voltant.

La festa d’avui, però, és especial. Aquesta nit passarà una cosa molt forta, una cosa per la qual ningú els ha preparat i que s’escapa completament de la seva lògica. Per primera vegada, seran conscients del demà i hauran de triar com enfrontar-s’hi. Hauran de triar si aquesta nit serà la pitjor o la millor de les seves vides.

LA SEU DE MANRESA – SET SEGLES DE VIDA

Direcció: Fermí Bataller

Durada: 36 minuts

El documental pretén ser una eina per donar a conèixer la història i les peripècies que ha viscut la Seu de Manresa durant els seus set segles de vida, fins esdevenir el que hi veiem avui.