El cicle "Cinexic" estrena una nova temporada a Solsona l'últim divendres de gener amb una pel·lícula sueca sobre l'amistat intergeneracional recomanada a partir de 5 anys.

L'últim divendres de gener la Biblioteca Carles Morató ofereix una nova sessió de cinema infantil dins el cicle "Cinexic". S'hi projecta la cinta sueca Gordon i Paddy doblada al català. Dirigida per Linda Hambäck, explica la història que comparteixen el cap de policia del bosc, Gordon, que està a punt de retirar-se i necessita trobar un nou assistent, i una ratolineta intel·ligent i amb un gran sentit de l'olfacte, Paddy, que sembla la candidata adequada per a rellevar-lo. Junts haran de resoldre l'últim cas de Gordon: el misteri de les glans desaparegudes de l'esquirol. Aquest film parla de l'amistat entre generacions i de la importància de no precipitar-se a l'hora de prendre conclusions.

L'entrada a Gordon i Paddy és lliure, però es demana reserva prèvia a través del web, anant directament a la projecció de Solsona. “Cinexic” és un programa per incentivar la difusió de cinema infantil europeu en versió original en català o doblat al nostra idioma que té per objectiu contribuir a crear nous hàbits de consum cultural. L’impulsa Òmnium Cultural amb la col·laboració de les entitats distribuïdores de films infantils Pack Màgic i Rita & Luca Films i arriba a Solsona de la mà del Servei de Biblioteques. La qualitat artística i pedagògica, la perspectiva de gènere, de respecte a la diversitat i de foment dels drets socials i universals en el contingut i l’adequació a diferents grups d’edat són alguns dels criteris de la programació. A més, al web www.cinexic.cat, famílies i escoles disposen de material didàctic per a cadascuna de les cintes.