Els elements simbòlics de la representació

Conferència, conversa a càrrec de Joan Castells i Francesc Ripoll

Amb aquesta conversa us proposem un viatge pels diversos espais de la representació des dels origens fins a l'actualitat. Seguirem els espectacles que recorren els carrers de les poblacions. Farem estada a les places que acullen manifestacions populars de caire profà i religiós. Ens endinsarem als edificis construïts per a la celebració de les diverses litúrgies. Viatjarem fins als edificis teatrals moderns per analitzar cada un dels elements simbòlics d'un escenari i fixar-nos en els valors socials de la distribució arquitectònica.

Prendrem en consideració manifestacions populars, festives i religioses que al llarg dels anys han proliferat a la vila d'Esparreguera: les processons, els misteris passionístics que ens han dut fins al ritual de Sant Llagasta, una festa inèdita. Farem parada als teatres: La Siempreviva, l'Estrella, l'Ateneu, el Patronat i la Sala de la Colònia Sedó, el Teatre Nou de la Passió i el Teatret.

Aquet viatge serà il·lustrat amb imatges que ens ajudaran a entendre les connexions dels diversos espais teatrals i socials.