Intèrprets

Joan Albert Amargós, direcció

David Leiva, ajudant de direcció, disseny de l’espectacle i guitarra flamenca

Joan Torrentó, arranjaments i direcció orquestral

Joan Antoni Pich, direcció orquestral

Carlos Rojo, arranjaments

Neus Flores, presentadora

Rafael de Utrera, cante

Ana Lorenzo, cante

Agustín Sánchez, flauta travessera

Júlia Soler, trombó

Toni Benlloch, trompeta

Marina Feliu, trompeta

Marc Urrutia, saxo

Aina López, saxo

Claudia García, viola

Zhongjin Ruiz, viola

Paula Ros, violí

Marina Sánchez, violí

Paula del Río, violí

Ana Fernández, violí

Helena Gilabert, violí

Hugo Gracia, violí

Carmen Pascual, violí

Elena Rodríguez, violí

Llorenç Carbó, violoncel

Carles Girbau, violoncel

Toni Abellán, guitarra flamenca

Pau Domènech, guitarra flamenca

Chano Domínguez, piano

Miranda Fernández, piano

Agustín Espín, baix

David Domínguez, percussió

Alba Morena, Laia Fandos, Anna Jané, Irene Ribas i Patricia García, cors

Programa

Suite de la Isla és un concert homenatge al genial cantaor José Monje Cruz ‘Camarón’ per commemorar el 30 aniversari de la seva mort.

La direcció musical serà a càrrec del mestre Joan Albert Amargós amb la col·laboració de David Leiva, autor de Camarón (Hal Leonard 2009), primer llibre sobre la transcripció musical de l’artista. Amargós va treballar al costat de Camarón orquestrant algun dels temes més emblemàtics del cantaor. Això fa que aquesta Suite sigui un recorregut musical ple d'emocions i paisatges sonors únics i irrepetibles.

Els arranjaments i orquestració per a big band, quartet de corda i cor de veus es realitzaran des del departament de composició del Taller de Músics Escola Superior d'Estudis Musicals (ESEM) i de l’ESMUC, i sota la supervisió del músic Santi Galán i la direcció musical de l’espectacle. Els escollits per dur a terme aquesta tasca són Joan Torrentó i Carlos Rojo, músics del departament de composició d’ambdues escoles i amb una gran experiencia. Aquesta feina partirà de les transcripcions i estructura formal dels temes elaborats por David Leiva. Com que la música evoluciona i és el producte del seu temps, en aquesta Suite es podran apreciar uns arranjaments frescos i innovadors, amb un aire totalment nou.

El concert tindrà artistes convidats de la talla de Chano Domínguez i d’un dels millors cantaors contemporanis, Pedro el Granaíno.

Aquesta coproducció està realitzada pel Taller de Músics, que per tercer any consecutiu s'uneix a l'ESMUC i L’Auditori per presentar un espectacle únic en què participaran alumnes i professors de totes dues escoles, mantenint així l'estreta col·laboració entre les tres institucions.