Involució senil i transhumanisme'. A càrrec de Manuel Sans, Cap de Cirurgia General i Digestiva de l'Hospital Universitari de Bellvitge i professor de Cirurgia de la UB.

Es tractarà del procés de la involució senil des del punt de vista clínic, fisiopatològic i de manera molt especial, la manera de frenar-lo per continuar tenint una vida activa, positiva i de servei a la societat. El transhumanisme, com a nova corrent ideològica, pretén, aprofitant el gran progrés de les ciències biotecnològicas i de la informació, eliminar malalties involutives, frenar l'envelliment i arribar aconseguir la immortalitat del ésser humà.

La Universitat de l'Experiència se celebra a l'Auditori Joan Cererols. És una proposta pionera a Catalunya que apropa el coneixement multidisciplinar a la gent gran, amb sessions a càrrec doctors, professors universitaris i llicenciats. L'organitzen l'Agrupació d'Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran de Catalunya (Afopa), A12 Estudis i la Universitat Ramon Llull-Blanquerna, en col·laboració amb l'Ajuntament de Martorell.