L’any 1960 s’estrenava 'Los siete magníficos', un western amb què la Metro-Goldwyn-Mayer pretenia assolir uns sucosos beneficis tot aplegant un equip tècnic d’altíssim nivell (el director John Sturges o el compositor Elmer Bernstein) amb els actors més populars de l’època, com Yul Brynner o Steve McQueen. El resultat a la taquilla no fou l’esperat, i aquesta posada al dia del clàssic d’Akira Kurosawa 'Los siete samuráis' va haver d’esperar uns anys per ressituar-se com un film de culte. Es van signar nombroses seqüeles, des d’'El regreso de los siete magníficos' (en què l’únic que repetia era Yul Brynner) fins a una versió tronada situada en una galàxia llunyana ('Los siete magnícos del espacio') que disposava (poca broma) d’un guió de John Sayles.

Han hagut de passar més de cinquanta anys perquè la mateixa Metro-Goldwyn-Mayer (ara associada a Sony Pictures) reprengués el film per actualitzar-lo i donar-li els recursos d’una gran producció. I el seu director, el cineasta Antoine Fuqua (responsable de títols com 'Training Day' o 'El protector'), juntament amb dos guionistes de luxe com són John Lee Hancock i Nic Pizzolatto (el creador de 'True Detective', utilitzen el mateix esquema narratiu, lluny d’estridències estilístiques.

El petit poble mexicà Rose Creek és assetjat constantment per colles de bandits. Farts d’aquesta situació, els seus habitants contractaran un grup de set pistolers per defensar-se i buscar justícia. L’encarregat de fer-ho serà Sam Chisolm, que reclutarà un grup de caçadors de recompenses, jugadors i assassins.

La nova versió reuneix un grup d’actors de primera fila, seguint les passes del seu referent. Denzel Washington (l’actor preferit de Fuqua), secundat per Chris Pratt, Ethan Hawke o Peter Sarsgaard, com a dolent de la funció.