Qualsevol podria pensar que els productors van pensar directament en Hugh Jackman per interpretar l'heroi dels mutants, però res més lluny de la realitat.

Després de 17 anys i una interpretació que ha marcat història, Hugh Jackman ha donat vida a Logan, un mutant de l'univers Marvel, i del que s'acomiadarà en aquesta última pel·lícula de la seva trilogia en solitari que té el mateix nom.

A finals del segle passat, l'any 1999, Bryan Singer planejava treure la primera pel·lícula del que seria una saga reeixida i molt recordada, 'X-Men', de la mà de la productora 20th Century Fox. Abans de Jackman, els productors van tenir 10 noms en ment que per diferents circumstàncies i per a alegria dels milions de fans, no van acabar interpretant al personatge:

1. Edward Norton

A falta d'un, Edward Norton va optar a interpretar a dos mutants diferents de l'univers 'X-Men'. En el seu moment, i després de l'èxit de 'American History X' (1998), 'Hollywood.com' i 'IMDb' el van situar en la carrera per donar vida a Cíclope a més de Lobezno. Per sort o per desgràcia, Norton va rebutjar acudir al càsting i més tard va ser Hulk.

2. Aaron Eckhart

Potser és un dels actors menys reconeguts d'aquesta llista, però la veritat és que els responsables de 'X-Men' van pensar i molt en ell com a possible Lobezno. No obstant això, comparat amb altres noms que van sonar per al paper, el bagatge professional d'Eckhart, i més en aquell temps, sembla insuficient.

3. Jean-Claude Van Damme

Pot ser que 20th Century Fox tingués un favorit, i aquest era Jean-Claude Van Damme. Sense cap dubte, l'actor belga hagués estat a l'altura de, almenys, les capacitats físiques que li pressuposen al personatge. Fins i tot els moviments de lluita de Lobezno haguessin estat, de ben segur, més estilitzats. A més, s'imaginen a Lobezno ballant a l'estil Kickboxer?

4. Viggo Mortensen

L'elecció de Viggo Mortensen potser hagués atorgat un perfil més assossegat al personatge de Lobezno. Fox ho va tenir en ment durant un temps, però la companyia no acabava de visualitzar a l'actor argentí en un personatge tan marcat per l'acció. Una cosa que no va haver importar a l'equip de 'El Senyor dels Anells', amb el qual va començar a rodar l'any següent en el paper d'Aragorn.

5. Keanu Reeves

'IMDb' i 'NotStarring.com' asseguren que 20th Century Fox va jugar amb la possibilitat que Keanu Reeves interpretés a Lobezno, segurament impressionats amb el seu adrenalínic paper en l'en aquells dies recent 'Matrix' (1999) Finalment no es va concretar l'acord i Reeves es va embarcar en fins a tres projectes aquest any: 'The Watcher', 'Equip a la força' i 'Premonición', a les ordres de Sam Raimi.

6. Johnny Depp

Com a regla general, els personatges de Johnny Depp són brillants al mateix temps que alguna cosa excèntrics. En el cas d'interpretar a Lobezno, li hauria donat unes característiques molt diferents i potser li hauria tret alguna cosa de la intensitat que li ha donat Hugh Jackman al personatge durant aquests anys. Però que Johnny Depp fes el càsting per donar vida al mutant queda una mica en l'aire ja que 'NotStarring.com' és l'única llista en la qual apareix l'actor.

7. Gary Sinise

Gary Sinise lluitant contra el món amb arpes d'adamantium. I per què no ?, van haver de pensar en Fox quan van posar el seu nom a sobre de la taula. Les bondats o desavantatges que hauria suposat la seva elecció? Sinise és una dècada més gran que Hugh Jackman, pel que, per bé o per mal, no hauria durat tant en el paper com ho ha fet l'australià.

8. Mel Gibson

Després d'un parell de negatives per part d'altres actors, el nom de Mel Gibson va saltar a la palestra. Tant és així que fins ha algun concept art amb el director de 'La Passió de Crist' a la pell de Lobezno. Però, per una o altra raó, Mel mai es va convertir en mutant i el 2000 va protagonitzar 'El patriota'. ¿Connectarà amb el món dels superherois dirigint 'Esquadró Suïcida 2'?

9. Bob Hoskins

Chris Claremont, el guionista de còmics i creador dels moderns X-Men, sempre va tenir una opció preferida per al paper de Lobezno. Encara que potser resulti estrany ara, es tractava de Bob Hoskins. I és que quan el guionista va començar a escriure els còmics, allà per 1975, Hoskins va protagonitzar el thriller policíac 'The Long Good Friday' (1980).

10. Russell Crowe

Si l'opció de Claremont era Bob Hoskins, la del director Bryan Singer en l'any 2000 era Russell Crowe. No obstant això, l'actor australià, que venia d'estrenar 'L.A. Confidential '(1997) i' El dilema '(1999), va rebutjar el paper, presumiblement, per rodar' Gladiator '. La seva interpretació de Màxim Desè Meridio va acabar valent l'Oscar a Millor Actor.