12 anys després de l'estrena de 'King Kong' de Peter Jackson, director de la saga del 'Hobbit' i 'El Senyor dels Anells', arriba a la gran pantalla una nova adaptació sobre el gegant goril·la dirigida per Jordan Vogt-Roberts: 'Kong: La Isla Calavera'. Aquesta setmana també s'estrena 'Zona hostil', una cinta d'Adolfo Martínez i que està protagonitzada per la catalana Ariadna Gil, junt amb Roberto Àlber, Raúl Mèrida, Ingrid García Jonsson i Antonio Garrido. Així mateix, s'estrena una cinta doblada al català: '9 mesos' del director Guillaume Senez, un drama romàntic franco-belga, i una en versió original subtitulada al català 'Land of mine. Sota la sorra'. Destaquen també dues pel·lícules pels seus grans actors protagonistes: 'Gold' amb Matthew McConaughey i 'El Fundador' amb Michael Keaton.

'Kong: La Isla Calavera' és un film d'aventures i fantàstic protagonitzat per Tom Hiddleston, Brie Larson, Samuel L. Jackson, John Goodman, John C. Reilly, Toby Kebbell i Thomas Mann. La pel·lícula tracta sobre un equip d'exploradors que es reuneix per endinsar-se en una illa perduda del Pacífic, que resulta ser els dominis del mític King Kong.

La celebració del 50 aniversari del Festival de Sitges escalfarà motors amb la preestrena de la pel·lícula 'Kong: La isla calavera' ('Kong: Skull Island'). El Festival i Warner Bros organitzen la preestrena per aquest dijous al cinema Phenomena de Barcelona en una gala on es preveu l'assistència d'actors i actrius, directors, productors i altres representants del món audiovisual.

Ariadna Gil és la protagonista de la cinta bèl·lica 'Zona hostil' d'Adolfo Martínez. A un convoi americà vigilat per la Legió espanyola li explota una mina al Nord d'Afganistan i l'inexpert Tinent Conte (Raúl Mérida) dirigeix una dotació per protegir als ferits fins que els evacuen. La capitana metge Varela (Ariadna Gil) va al rescat en un helicòpter de l'exèrcit espanyol, però el terreny cedeix durant l'aterratge i l'helicòpter volca, deixant als rescatadors atrapats junt als legionaris. El Comandant Ledesma (Antonio Garrido) proposa un arriscat pla per rescatar-los a tots i, a més, emportar-se'n l'aparell sinistrat. Ells hauran de fer front a l'enemic per sobreviure mentre duen a terme el seu pla de rescat. Ariadna Gil comparteix repartiment amb Raúl Mérida, Roberto Álamo, Antonio Garrido, Ingrid García Jonsson i Jacobo Dicenta.

Arriba a la gran pantalla doblada i també subtitulada al català '9 mesos' del director Guillaume Senez, un drama romàntic franco-belga que ha sigut guardonat amb el Premi Magritte del cine belga a la millor òpera prima. El film relata la història d'un embaràs adolescent de forma realista i proper. En aquest sentit, el director va optar per la improvisació i els plans llargs per donar "frescor" a les interpretacions de Galatea Bellugui i Kacey Mottet-Klein.

Aquesta setmana s'estrena també subtitulada al català 'Land of mine. Sota la sorra' del director Martin Zandvliet. La pel·lícula se situa l'any 1945 quan els soldats de l'exèrcit vençut van ser obligats a recuperar els milers de mines amagades sota la sorra de la costa occidental danesa. El director explica el patiment d'aquests joves alemanys per dur a terme la seva tasca. Entre d'altres, el film està protagonitzat per Roland Møller, Louis Hofmann, Mikkel Boe Følsgaard i Laura Bro.

Samuel Benchetrit és el director de 'La comunidad de los corazones rotos' i està protagonitzada per Isabelle Huppert, Valeria Bruni Tedeschi, Michael Pitt i Gustave de Kervern. El film, que es mou entre la comèdia i el drama, i té com a protagonistes a John Mckenzie (Michael Pitt), un astronauta americà, qui al final del seu viatge es precipita sobre un edifici gris de les afores de París. És recollit en un terrat per la senyora Hamida, que l'estimarà como un fill, mentre Mackenzie espera que la Nasa el trobi i el torni a casa.

Matthew McConaughey a 'Gold'

Kenny Wells (Matthew McConaughey) és un explorador que necessita desesperadament que canviï la seva sort. Aquest és el personatge principal de 'Gold' de Stephen Gaghan. Ell és el protagonista d'aquest drama i quan la seva sort arriba, gràcies a l'ajuda d'un geòleg i un descobriment, començarà la seva feina de mantenir la seva fortuna enfront dels voltors de Wall Street.

Una de les estrenes destacades de la setmana és 'El Fundador' de John Lee Hancock i protagonitzada pel reconegut actor Michael Keaton. Aquest biopic narra la història de Ray Kroc, un venedor d'Illinois, qui va conèixer l'any 1950 als germans Mac i Dick McDonald, que portaven una hamburgueseria al sud de Califòrnia. Impressionat per la velocitat del sistema de la cuina de la seva hamburgueseria de San Bernardino, Kroc va visualitzar el potencial de la franquícia i hàbilment es va anar posicionat per treure'ls-hi i crear el que avui és l'imperi McDonald's.

Arriba també a la gran pantalla la xinesa 'Yo no soy Madame Bovary', que es mou entre la comèdia i el drama, del director Feng Xiaogang. Li Xuelian organitza un fals divorci per aconseguir un segon apartament, però el seu marit es torna a casar de forma inesperada. Li s'embarcarà en un absurd viatge de deu anys per a restaurar la seva reputació.

'Uncle Howard'

El documental de la setmana és 'Uncle Howard' d'Aaron Brookner i amb guió escrit per ell mateix. El mateix Brookner busca les claus de les diferents cares del seu tiet Howard Brookner al refugi subterrani de Burroughs a la ciutat de Nova York. Al seu interior, més de 300 llaunes permeten fer-se a la idea de la vida personal i professional de Howard, inclòs les escenes descartades de la seva primera pel·lícula (1983), 'Burroughs: The Movie', el primer film sobre l'icònic novel·lista.