L'actor britànic Roger Moore, famós pel seu paper en les pel·lícules de James Bond i la sèrie "El Sant", ha mort avui a Suïssa als 89 anys, ha informat la seva família.

Moore, que residia en aquest país des de feia diversos anys, ha mort després d'una curta batalla contra el càncer, han afegit les fonts.

Al marge de la seva carrera artística, Moore va ser ambaixador de bona voluntat del Fons de les Nacions Unides per a la Infància (UNICEF), el que li va valer el títol de cavaller en 2003.

Nascut el 14 d'octubre de 1927 al barri de Stockwell, sud de Londres, Moore era fill d'un agent de policia i un mestressa de casa, que de petit es va veure obligat a viure al comtat de Devon (sud-oest d'Anglaterra), per l'esclat de la II Guerra Mundial.

Des de jove es va interessar per l'actuació i va estudiar a la Reial Acadèmia d'Art Dramàtic tot i que, a causa de la manca de recursos, va aconseguir que la matrícula fos pagada pel director de cinema Brian Hurst, que després el va fitxar com a actor secundari en la pel·lícula de comèdia musical Trottie True en 1949.