La saga Piratas del Caribe va punxar notablement en intentar refundar-se amb "En mareas misteriosas", que no funcionava ni com a actioner ni com a comèdia d´embolics, en gran mesura perquè els nous fitxatges, amb Penélope Cruz al capdavant, no tenien un bon guió en què emparar-se. Amb la cinquena entrega fan l´únic que podien fer: tornar als orígens.

Dirigida pels noruecs Joachim Rønning i Espen Sandberg, autors de la molt notable Kon-Tiki, la pel·lícula s´inventa una nova història i un nou enemic per a Jack Sparrow, però en realitat no deixa de ser una repetició dels esquemes de la primera entrega. En aquesta ocasió, mentre el desastrós pirata busca el Trident de Posidó, descobreix que Salazar, un vell rival que creia haver derrotat, ha tornat a la vida convertit en un perillós espectre i busca exactament el mateix que ell.

Els dos personatges mantindran una crua batalla en què Sparrow haurà de recórrer a antic coneguts i, de passada, fer justícia a la llegenda que l´envolta.

Un dels principals atractius de "Piratas del Caribe: La venganza de Salazar" és la presència de Javier Bardem, com demostra la seva omnipresència als tràilers del film, però també hi ha el reclam de retrobar-se amb Orlando Bloom i Keira Knightley, que tornen a la saga assumint un rol molt més secundari.

Entre els fitxatges d´aquesta cinquena entrega destaquen Kaya Scodelario (descoberta a la sèrie Skins i popularitzada amb El corredor del laberinto i la seva seqüela), David Wenham, Brenton Thwaites, i ni més ni menys que Paul McCartney.