Universal Pictures fa anys que planifica el reboot cinematogràfic dels seus monstres clàssics. En el cas particular de La Momia, el repte era doble, ja que encara és relativament recent l´èxit que va protagonitzar Brendan Fraser sota les ordres de Stephen Sommers. Així que han optat per un actioner en tota regla amb ni més ni menys que Tom Cruise al capdavant.

Dirigida per Alex Kutzman, fins ara més conegut per fer tàndem com a guionista amb Roberto Orci, La Momia té cura de l´alè fantàstic de la història, jugant fins i tot a la fusió de mitologies: el doctor Jekyll, i per descomptat Mister Hyde, és un dels personatges fonamentals de la narració.

El film comença quan una perillosa incursió militar posa al descobert una antiga tomba egípcia. Però resulta que la princesa que hi ha enterrada arrossega una maledicció que afecta tot aquell que s´hi apropa.

El protagonista, el soldat Nick Morton, amb la indispensable ajuda d´una egiptòloga, es veurà obligat a iniciar una cursa contrarellotge per evitar que la princesa maleïda acabi dominant el món.

Hi ha qui diu que, atesos els tràilers, tot plegat sembla una entrega de Missió: Impossible amb una mòmia d´antagonista. Doncs tant de bo sigui així, perquè Tom Cruise ha demostrat amb escreix que és un dels principals garants de la qualitat del cinema d´acció contemporani. Al seu costat destaca la presència de Russell Crowe, Annabelle Wallis (que també apareix a la nova versió de la llegenda del rei Artús firmada per Guy Ritchie), Jake M. Johnson, Courtney B. Vance i Sofia Boutella, que encarna una molt terrorífica mòmia després de demostrar el seu potencial per al gènere a Kingsman. El Servicio Secreto.