Hi ha pel·lícules que aconsegueixen traspassar la pantalla i commoure a milions de persones. Això és el meravellós del cinema, arribar al cor de la gent i fer plorar al públic sense importar la seva edat, gènere o cultura. De totes les històries commovedores que hi ha al setè art, hi ha cinc pel·lícules que et trencaran el cor segur:

1. 'Lo imposible' de Juan Antonio Bayona

Pel·lícula espanyola dirigida per Juan Antonio Bayona i protagonitzada per Naomi Watts i Ewan McGregor. Un matrimoni viatja a Tailàndia amb els seus tres fills per passar les vacances de Nadal a la platja. Un matí, mentre la família es troba gaudint de la piscina de l'hotel, un enorme tsunami destrossa l'hotel i gran part de la costa del sud-est asiàtic.

Una història basada en fets reals que va canviar la vida de milions de persones per sempre. Una pel·lícula que reflecteix el dolor, la importància de la família i que mostra les situacions més extremes que van viure els supervivents del tsunami. El film es va convertir en un èxit internacional amb més de 100 milions de recaptació a taquilla. L'obra mestra de Baiona que va aconseguir commoure el món sencer.

2. 'Sempre al teu costat' de Lasse Hallström

Una pel·lícula que mostra els lligams que poden unir a una persona i un animal. Basada en la història real d'un gos tan fidel al seu amo que cada dia anava a l'estació de tren per esperar-lo. Aquesta estació compta, avui dia, amb una estàtua erigida en honor del gos.

Dirigida per Lasse Hallström i protagonitzat per Richard Gere. Un film ple d'emoció que mostra la fidelitat, l'amor i la por a la pèrdua.

3. 'Un monstre em ve a veure' de Juan Antonio Bayona

Pel·lícula basada en la història de Patrick Ness i guanyadora de nou premis Goya. Explica la història de Connor, un noi de 12 anys, que ha d'ocupar-se de la casa, ja que la seva mare està malalta de càncer. El nen intentarà superar les seves pors i fòbies amb l'ajuda d'un monstre.

Dirigida per Juan Antonio Bayona i protagonitzada per Lewis MacDougall, l'espanyol mostra per tercera vegada la relació entre mare i fill en un film ple de fantasia. La manera delicada en què està narrada i la solitud a la qual s'enfronta el protagonista han captivat el món.

4. 'No està escrit a les estrelles' de Josh Boone

Aquesta pel·lícula, dirigida per Josh Boone i basada en el Best Seller de John Green, està protagonitzada per dos joves: Shailene Woodley i Ansel Elgort. Hazel, una noia enginyosa i realista, lluita contra el càncer des de petita. Els seus pares l'han acompanyat tota la vida i són el seu major suport. El càncer de Hazel avança pel seu cos, estenent cap als pulmons, per la qual cosa, a més del tractament mèdic, li recomanen assistir a un grup de suport per a joves que travessen situacions similars a les seves. Allà coneix a Augustus, una persona optimista que es convertirà en l'amor de la seva vida. Ell farà que Hazel canviï la forma de veure el món i li ensenyarà a viure com si no hi hagués un demà.

5. 'El noi del pijama de ratlles' de Mark Herman

Situada Berlín l'any 1942, aquest film explica la història de Bruno, un nen alemany de vuit anys que desconeix el significat de l'Holocaust i que no és conscient de les crueltats que el seu país està infligint als pobles d'Europa. El seu pare ha estat nomenat comandant d'un camp de concentració i la família ha passat de viure en una confortable casa de Berlín a una zona aïllada. Tot canvia quan Bruno coneix a Shmuel, un nen jueu que viu una estranya situació a l'altra banda del filat.

Aquesta pel·lícula, dirigida per Mark Herman i basada en la novel·la homònima de John Boyne, és un ensenyament, és el poder de la història on es mostra els límits als quals van ser capaços d'arribar els nazis. Una entendridora història on l'amistat de dos nens de vides completament oposades és la gran protagonista.